Ръководителят на американската корпорация Епъл Тим Кук увери, че компанията

...
Ръководителят на американската корпорация Епъл Тим Кук увери, че компанията
Коментари Харесай

Тим Кук увери, че Епъл не е застрашен от скандал с изтичане на данни

Ръководителят на американската корпорация " Епъл " Тим Кук увери, че компанията му в никакъв случай не би разрешила такова приключване на потребителски персонални данни, каквото бе открито в обществената мрежа " Facebook ". Изявлението на Кук бе част от изявлението му, взето от телевизия " Ем Ес Ен Би Си " и онлайн портала " Рикоуд ".

По време на изявлението Кук бива запитан какво ще направи, в случай че беше на мястото на Марк Зукърбърг - главата на " Facebook ". Както БГНЕС напомня, сега обществената мрежа е в центъра на величествен скандал, откакто вестник " Ню Йорк Таймс " заяви, че английската компания " Кембридж Аналитика " е съумяла да събере персоналните данни на повече от 50 милиона " Facebook " консуматори, с цел да се създаде логаритъм за разбор на политическите желания на гласоподавателите в Съединени американски щати.

" Аз няма да се окажа в такава обстановка ", безапелационен бе в отговора си Кук. Предприемачът посочи, че за " Епъл " отбраната на персоналните данни на потребителите има извънредно огромно значение и от години е неин приоритет.

Кук акцентира още, че в корпорацията е било взето от дълго време решението да не се събира каквато и да било персонална информация от потребителите за търговски цели. Той добави, в случай че " Епъл " са се отнасяли към клиентите си като със " стока ", то най-вероятно са щели да създадат още " доста пари ".

" Но взехме решение да не го вършим в никакъв случай ", установи предприемачът.

Основана през 1976 година, " Епъл " създава смарт телефоните iPhone, таблетите iPad, преносимите компютри MacBook, настолните компютри на IMAC, музикалните плеъри iPod и друго хай-тек съоръжение. Корпорацията, със седалище в Купертино е една от най-големите в света, като пазарната й капитализация възлиза на към 900 милиарда $. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР