Ръководителите на Световната здравна организация, Световната търговска организация, Международния валутен

...
Ръководителите на Световната здравна организация, Световната търговска организация, Международния валутен
Коментари Харесай

Световни организации призовават за спешна доставка на ваксини за бедните страни

Ръководителите на Световната здравна организация, Световната комерсиална организация, Международния валутен фонд и Световната банка насочиха групов апел към производителите на ваксини против Коронавирус да дадат приоритет на доставките за по-бедните страни.

В взаимно изказване те обявиха, че страните, които са напреднали надалеч във имунизирането против заболяването, би трябвало да дават дози бързо в интерес на по-малко преуспяващите народи.

Те споделиха: " В региона на имунизациите основно ограничаване е острият и обезпокоителен дефицит на доставки на дози за страните с ниски и ниски междинни приходи, изключително за останалата част от 2021 година. Призоваваме страните с напреднали стратегии за имунизация против COVID-19 да пренасочат допустимо най-скоро колкото е допустимо повече от контрактуваните им дози ваксини и варианти за Covax, AVAT (АфриканскияT концерн за придобиване на ваксини) и страните с невисок и средно-нисък приход.

Четирите интернационалните организации сътвориха комбинирана работна група по имунизациите, лечението и диагностиката на COVID-19 за разрастващите се страни за идентифициране и премахване на пречките пред производството.

Повече от 4 милиарда дози ваксини против COVID-19 към този момент са приложени в международен мащаб. В страни, категоризирани от Световната банка като такива с високи приходи, са инжектирани 98,2 дози на 100 души. Тази цифра пада до 1,6 на 100 в 29 страни с най-ниски приходи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР