Ръководителите на Световната здравна организация официално проследяват нов вариант на

...
Ръководителите на Световната здравна организация официално проследяват нов вариант на
Коментари Харесай

Заплаха от нов вариант на COVID-19, открит в Колумбия

Ръководителите на Световната здравна организация публично наблюдават нов вид на COVID-19, наименуван Mu. Мутиралият вариант, носещ научното название В.1.621, за първи път е открит в Колумбия през януари, оповестява „ Дейли Мейл “, съобщи NOVA.

Почти 4000 случая са били регистрирани от този момент допълнително от 40 страни, само че разпространяването му стартира да понижава през август на фона на разпространяването на разновидността Делта. Досега във Англия са открити съвсем 50 случая, а в Съединени американски щати са разпознати стотици случаи. В седмичния бюлетин на СЗО се споделя, че разновидностите му допускат, че той може да е по-устойчив на ваксини, какъвто беше казусът с южноафриканския вид Бета. Той също по този начин има разновидност N501Y, която може да го направи по-заразен. Това беше упрекнато и за бързото разпространяване на разновидността Алфа.

В отчета на СЗО се споделя: „ От първата му идентификация в Колумбия през януари 2021 година има няколко спорадични известия за случаи на разновидността Mu и са докладвани някои по-големи огнища от други страни в Южна Америка и в Европа. Въпреки че световното разпространяване на разновидността Mu измежду поредните случаи е намаляло и сега е под 0,1 %, разпространяването в Колумбия (39 %) и Еквадор (13 %) непрекъснато се усилва ".

Понастоящем СЗО изброява четири рискови разновидността на COVID-19 - Алфа, Бета, Гама и мощно излъчената Делта. Mu е петият тъй наречените „ вид от интерес “ и се наблюдава дружно с Ета, Лота, Каппа и Ламбда. „ Няма доказателства, които да допускат, че разновидността е по-трансмитивен от преобладаващия вариант Делта ", съобщи предишния месец Public Health England. Коронавирусът, наименуван SARS-CoV-2, мутира от самото начало вследствие на генетични неточности, когато се развъжда. Повечето разновидности са безвредни. Но тези, които го вършат вероятен да се популяризира по-бързо или да оцелее по-дълго в човешкото тяло, са тези, които е евентуално да останат да циркулират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР