Ръководителите на болници, които са работодатели, трябва да бъдат включени

...
Ръководителите на болници, които са работодатели, трябва да бъдат включени
Коментари Харесай

д-р Неделчо Тотев: Болниците трябва да участват в преговорите за здравеопазването

Ръководителите на лечебни заведения, които са работодатели, би трябвало да бъдат включени в договарянията за опазването на здравето – за народен рамков контракт и за клинични пътеки, а освен лекарското съсловие.
Това сподели за БНР доктор Неделчо Тотев - ръководител на Сдружението на общинските лечебни заведения във връзка тревожните статистики в опазването на здравето.

Според него нещата вървят стремглаво обратно.

" Всички го знаят и като че ли като щрауси си завират главата надълбоко в пясъците, с цел да избягат от действителността, която ни връхлита с все по-голяма мощ. ", съобщи още той.

„ Би следвало ние също да бъдем включени, без това да значи, че би трябвало да изключим Лекарския съюз. Може да се търси форма…Дано се промени и вземат да договарят хората, които трябвало да обезпечат насъщния, а не да ни изправят против амбразурата, като споделят на стачкуващите и протестиращите: „ Отивайте си търсете парите от шефовете “. Откъде да ги вземем, като дори не сме взели участие в договарянията. Не че някой би ни чул чак толкоз и би направил всичко, само че ние бихме употребявали всички лостове. “, изясни обстановката Тотев.

" В момента се водят договаряния за осъществяване на пътеките, само че няма огромна част от стандартите за тях са анулирани ", предизвести той.

Правителството отпусна 30 милиона в допълнение за лечебните заведения в тежко положение, само че от тях единствено към 18 са достигнали до общинските лечебни заведения, които са над 70. Тотев допусна, че останалите средства са достигнали до регионалните лечебни заведения и психиатриите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР