Ръководителите на американските разузнавателни служби призоваха членовете на Камарата на

...
Ръководителите на американските разузнавателни служби призоваха членовете на Камарата на
Коментари Харесай

Шефовете на разузнавателни служби призоваха Конгресa на САЩ да одобри военната помощ за Украйна

Ръководителите на американските разследващи служби приканиха членовете на Камарата на представителите на Съединени американски щати незабавно да одобрят даването на спомагателна военна помощ на Украйна, като обявиха, че това освен ще укрепи Киев в сраженията му против Русия, само че също по този начин ще обезсърчи китайската експанзия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Това има последици за американските ползи и визира … директно ползите ни в Индо-тихоокеанския район “, съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс на годишното чуване за международните закани за сигурността на Съединени американски щати.

По думите му, " в случай че не се отпусне спомагателна помощ за Киев, това ще похрани упоритостите на китайското управление и също така ще подкопае вярата в надеждността ни, която имат сътрудниците и съдружниците ни в Индо-тихоокеанския район “.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън, който е съдружник на някогашния президент Доналд Тръмп, към този момент отхвърля да допусне за гласоподаване законопроект за даването на 60 милиарда $ в помощ на Украйна, напомня Ройтерс.

Мярката бе утвърдена от следения от демократите Сенат, а съгласно конгресмени и от двете партии въпросният законопроект ще бъде утвърден и в Камарата на представителите, в случай че републиканските водачи разрешат да бъде гласуван.

Майк Търнър, началник комисията по разузнаване към Камарата на представителите, през днешния ден съобщи, че някои конгресмени поддържат помощта за Украйна, само че че съгласно него те " неправилно “ считат, че Киев може да си разреши да изчака.

Бърнс се съгласи и добави, че всички виждат по какъв начин украинската войска страда от дефицит на снаряди и става все по-уязвима към съветските въздушни офанзиви.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР