Ръководената от Сотир Цацаров Комисия за противодействие на корупцията и

...
Ръководената от Сотир Цацаров Комисия за противодействие на корупцията и
Коментари Харесай

Цацаров обвини назначена от Радев в несъвместимост, президентът му каза да чете закона

Ръководената от Сотир Цацаров Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество откри несъответственост при назначението от президента Румен Радев на най-новия член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова.

Проверката, която е по сигнал на ръководителя на Съвет за електронни медии Бетина Жотева, е открила, че при издаването на указа на президента за назначението й Соня Момчилова е била едноличен притежател на капитала на комерсиалното сдружение " План Це ". В деня на сключване на указа - 27 юли т.г., тя е взела решение за приемане на помощник в сдружението, а три дни по-късно му е трансферирала с контракт за покупко-продажба всички свои дялове. Промяната е вписана в Търговския указател на 5 август, като в същия ден Соня Момчилова подава заявления, че дава отговор на условията за поста и няма частен интерес по смисъла на антикорупционния закон.

Според решение на комисията, въпреки и към деня на подписването на документите несъвместимостта да е била отстранена, при назначението на Момчилова тя е била налице. В известието се показва, че се изпраща сигнал до президента като орган по назначението.

" Соня Момчилова е встъпила в служба като член на Съвет за електронни медии след отстраняването на всички несъвместимости за заемането на този пост. Законът за радиото и малкия екран прави ясно разграничаване сред назначението и встъпването в служба ", се показва в позиция на " Дондуков " 2 в отговор на въпроси на " Дневник " по проблема.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР