Ръководената от Обединеното кралство операция Интерфлекс постигна целта си да

...
Ръководената от Обединеното кралство операция Интерфлекс постигна целта си да
Коментари Харесай

ISW: Великобритания е обучила над 30 000 украински военни

Ръководената от Обединеното кралство интервенция " Интерфлекс " реализира задачата си да образова 30 000 украински бойци сред юни 2022 година и декември 2023 година

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Украинският общоприет щаб заяви, че интервенция " Интерфлекс ", която в началото включваше Обединеното кралство, само че след стартирането ѝ през лятото на 2022 година добави като сътрудници Австралия, Канада, Дания, Финландия, Литва, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия, Румъния и Швеция, е постигнала задачата си за предварително образование на 30 000 украински военнослужещи на 10 ноември.

Украинският общоприет щаб и държавното управление на Обединеното кралство обявиха, че от 2014 година насам Обединеното кралство е обучило над 52 000 украински бойци .

Правителството на Обединеното кралство съобщи, че интервенция " Интерфлекс " е най-мащабната стратегия за военно образование на територията на Обединеното кралство след Втората международна война.

Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна (ГУР) съобщи, че на 10 ноември украински безпилотни самолети са потопили два дребни десантни кораба на съветския Черноморски флот (ЧФ) в окупирания Крим. ГУР разгласява сателитни фотоси и заяви, че украинският ударен безпилотен аероплан в залива Узка край Черноморск, окупиран Крим, е потопил един дребен десантен транспортен съд план 1176 клас " Акула " и един дребен десантен транспортен съд план 11770 клас " Серна ".

ГУР заяви, че корабът от клас " Серна " е превозвал екипаж и е бил претрупан с бронирани машини , в това число бронетранспортьори БТР-82, и че съветските сили по-рано са употребявали кораби от клас " Серна " за обезпечаване на прикритие на съветските кораби на ЧФ по време на нападения, когато съветските сили не са разполагали с военноморско съоръжение за противовъздушна защита.

Известен обвързван с Кремъл боен блогър твърди, че украинските сили са направили удара в залива Узка с четири безпилотни лодки и че това е един от трите серии украински удари по окупирания Крим на 10 ноември.

Блогърът твърди, че украинските сили са се пробвали да нанесат и удар с безпилотен аероплан по петролно хранилище във Феодосия и удар с крилати ракети " Нептун " по бази на Българска социалистическа партия и Федералната работа за сигурност (ФСБ) в Черноморск.

Руското министерство на защитата (МО) съобщи, че съветската противовъздушна защита е свалила ракета " Нептун " над Черно море край крайбрежията на Крим и е прихванала два дрона над Крим.

ISW продължава да прави оценка, че от юни 2023 година насам украинските сили организират акция за възбрана на съветската военна инфраструктура в окупирания Крим, най-вече средства на ЧФ, с цел да понижат способността на съветската войска да употребява Крим като зона за подготовка и гръб за съветските интервенции в Южна Украйна .

Руските блогъри не престават да реагират прекомерно остро на неуспеха на Русия да изтласка украинските сили от позициите на източния (левия) бряг на Херсонска област. Известен съветски боен блогър повтаря общите недоволства от несъответстващия съветски контрабатерен огън, електронна война, противовъздушна защита и щурмови интервенции по река Днепър в Херсонска област.

Блогърът изключително се оплаква от неправилното потребление на съветската 10-а бригада " Спецназ " (Главно ръководство на военното разузнаване [ГРУ]) за осъществяване на фронтални офанзиви като общоприета пехота против украинските позиции на източния бряг, макар че тези фронтални офанзиви са неефективни в този регион.

Военният блогър показва опасения по отношение на възможни бъдещи украински интервенции в посока Херсон, само че други военни блогъри настояват, че украинските сили сега не са в положение да реализират пробив в тази посока .

Руските военни блогъри евентуално се концентрират върху източния бряг на Херсонска област заради забележителната невралгия в съветското осведомително пространство във връзка с съветските военни въпроси в региона. Някои съветски военни блогъри наподобява са по-малко загрижени за вероятната краткосрочна опасност от украинските интервенции на източния бряг и са по-разстроени от неприятното съветско водене на войната и неприятното отношение към военния личен състав.

Един съветски боен блогър се оплаква, че съветските сили се борят с " вкостеняването " на неприятни привички и държание в съветската войска. Тези привички включват неприятни връзки, липса на подобаваща подготовка преди или поддръжка по време на щурмови задачи, осъществяване на ротации в колони, съветски командири, които продават помощ на фронта, и индиферентност да се учат от военни неточности и да признават неприятните действителности на бойното поле.

Милблогърът особено акцентира смисъла на съветския боен професионализъм и превръщането му в най-хубавата войска в света. Други съветски блогъри повториха общоприетите недоволства от съветските военни качества в Херсонска област, само че обявиха, че съветските сили към момента нанасят огромни загуби на украинските сили, настоящи на източния бряг.

Друг изтъкнат боен блогър твърдеше, че обстановката край Кринки, Херсонска област, е " тактически проблем " за съветските сили , само че не и стратегическа опасност.

През миналия месец съветските сили нанасят доста по-малки и по-редки удари с дронове против Украйна спрямо предходните месеци преди предстоящата огромна зимна акция.

Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Ихнат съобщи на 10 ноември, че съветските сили са атакували Украйна с 500 безпилотни летателни апарата Шахед-131/-136 през септември 2023 година и с няколкостотин безпилотни летателни апарата през октомври 2023 година, само че в момента нанасят съвсем всяка нощ удари с по-малък брой Шахеди.

Руски военни блогъри означиха на 9 ноември, че съветските сили са нанасяли огромни удари с дронове " Шахед " против Украйна съвсем всяка нощ от края на лятото доникъде на октомври 2023 година

Блогърите настояват, че през последния месец съветските удари с " Шахед " са били видимо по-малки и по-редки заради това, че съветските сили възнамеряват да синхронизират нова вълна от интензивни комбинирани удари с началото на бъдещи огромни сухопътни интервенции. На 10 ноември украински военни източници оповестиха, че през нощта на 9 против 10 ноември съветските сили са изстреляли шест ракети " Шахед ", една ракета Х-31 и една ракета Х-59 по цели в Украйна.

Украинската противовъздушна защита е свалила пет от шестте " Шахед " и ракетата Х-59. Ихнат оповестява, че ракетата Х-31 не е поразила задачата си.
 Украйна: Ударихме два съветски кораба край Крим Обновена
Украйна: Ударихме два съветски кораба край Крим

Русия твърди, че дроновете са били свалени над горивно хранилище във Феодосия

На 10 ноември съветският президент Владимир Путин още веднъж посети щаба на Южния боен окръг (ЮВО) в Ростов на Дон, евентуално в опит да се показа като участващ във военни дейности водач преди идните президентски избори през март 2024 година

Началникът на съветския Генерален щаб армейски военачалник Валерий Герасимов, съветският министър на защитата Сергей Шойгу и други неназовани командири осведомиха Путин за хода на нашествието и показаха нови модели съветска военна техника.

Руските държавни медии разгласиха фрагменти, на които Шойгу и Герасимов демонстрират на Путин високопроходимия автомобил Desertcross 1000-3.

Руското опозиционно издание " Медуза " означи, че на осведомителния щанд, на който са показани данни за Desertcross 1000-3 във видеото, се твърди, че високопроходимият автомобил е предопределен за наблюдаване, разузнаване, нападения, търсене и избавителни интервенции, както и за превозване на материални средства при сложни пътни условия.

Твърди се също, че съветските сили към този момент употребяват 537 транспортни средства Desertcross 1000-3 в бойни дейности и че Русия възнамерява да закупи още 1590 транспортни средства Desertcross през декември 2023 година и през първото тримесечие на 2024 година Meduza означи, че записаната в Съединени американски щати марка Aodes (чието седалище е в Китай) създава колите Desertcross и ги популяризира като транспортни средства за ловци, фермери и горски служащи.

Руските блогъри непрекъснато се оплакват от неналичието на военна техника и транспортни средства в Херсонското направление и е допустимо Путин да се пробва да притегли съветския личен състав , който се бори в това направление, като му даде ловни и селскостопански транспортни средства, а не профилирани военни транспортни средства.

Известен съветски военнен блогър да вземем за пример означи новината, че съветското министерство на защитата (МО) ще даде на съветските военнослужещи леки коли за фронтовата линия.

Посещението на Путин на 10 ноември бележи петата му аудиенция в щаба на Южното командване от декември 2022 година насам, откакто за финален път той посети щаба на 19 октомври.
 Чехия и Тайван подписаха контракт за възобновяване на Украйна
Чехия и Тайван подписаха контракт за възобновяване на Украйна

Ще работят дружно за възобновяване на водните и енергийните системи на страната

Съобщава се, че съветският президент Владимир Путин ще организира годишния си конгрес " Пряка линия " онлайн и годишната си конференция на 14 декември, като събитието евентуално ще послужи за разпространение на президентската му акция. На 10 ноември съветската осведомителна организация РБК съобщи, че осведомени източници са показали, че форумът " Пряка линия " и годишната конференция евентуално ще се проведат дружно на 14 декември.

Руската опозиционна медия " Верстка " съобщи, че източници от Съвета на федерацията са показали, че горната камара на Народното събрание ще разгласи началото на интервала на акцията за президентските избори в Русия през 2024 година на 13 декември, както изисква съветското законодателство.

Верстка съобщи, че претендентите за президент имат 25 дни, с цел да приключат процедурите по номиниране след оповестяването на Съвета на федерацията.

Въпреки че не е ясно по кое време Путин ще разгласи президентската си акция, той евентуално ще употребява форума и конференцията на " Пряка линия ", с цел да разпространява кандидатурата и платформата си, която съгласно източник от съветската съпротива ще заобикаля необятното подчертаване на войната в Украйна.

Кремъл евентуално е решил да организира двете събития едновременно, с цел да управлява и контролира по-строго задаваните въпроси. Въпреки принадлежността си към партията " Единна Русия " Путин поредно се кандидатира като самостоятелен претендент, а съветското законодателство повелява, че самостоятелните претенденти би трябвало да съберат най-малко 300 000 подписа, с цел да показват кандидатурата си.
 Украйна може да организира среща на върха за мир през 2024 година
Украйна може да организира среща на върха за мир през 2024 година

След срещата в Малта

На 10 ноември съветски опозиционни медии оповестиха, че партията " Единна Русия " се готви да събира подписи в поддръжка на кандидатурата на Путин и е помолила чиновниците на Центъра за многофункционално обслужване в Курска област, държавен и общински снабдител на услуги, да попълнят анкета с персоналните си данни и до три оферти за възстановяване на ИТ услугите в Русия.

Съобщава се, че чиновниците са получили писмо с анкетата, в което се показва, че могат да напишат едно предложение три пъти, само че да попълнят формуляра на ръка.

На 10 ноември украинският омбудсман Дмитрий Любинец разгласи, че Богдан Ермохин, 17-годишен украинец, който съветските управляващи принудително депортирали от окупирания Мариупол в Русия и се пробвали да го призоват в армията, ще се върне в Украйна.

Руското опозиционно издание " Медуза " заяви, че съветските управляващи наложително са депортирали Ермохин от Мариупол, откакто съветските сили са окупирали града през май 2022 година, и са го настанили в приемно семейство в Московска област.

Адвокатът на Ермохин разгласява видео от негово име на 9 ноември, в което моли за помощ украинския президент Володимир Зеленски, откакто Ермохин получи призовка за военна работа на 8 ноември, седмици преди 18-ия си рожден ден .

Руският комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова твърди, че през август 2023 година Ермохин е дал писмени показания, че не възнамерява да се връща в Украйна, само че юристът на Ермохин съобщи, че съветските управляващи са принудили младежа да напише изказването.

Медуза оповестява, че преди този момент Ермохин се е опитал да избяга от Русия през март 2023 година, само че съветските граничари са го задържали.

Лубинец съобщи, че украинските управляващи ще съберат Ермохин със сестра му в Украйна през идващите дни.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР