Ръкописно писмо от Алберт Айнщайн, известно като „Божието писмо“, с

...
Ръкописно писмо от Алберт Айнщайн, известно като „Божието писмо“, с
Коментари Харесай

Продават на търг уникално писмо на Айнщайн за 1 млн. долара

Ръкописно писмо от Алберт Айнщайн, известно като „ Божието писмо “, с негови мисли за Бог, религията и търсенето на смисъла на съществуването ще се продава на търг в Ню Йорк, оценено на стойност до 1,5 млн. $, заяви аукционната къща „ Кристи‘с “.
Писмото на Айнщайн, чието име е синоним на талант, е написано на немски от Принстън, Ню Джърси до немския мъдрец Ерик Гъткинд година преди именитият физик да почине през 1955 година
"Думата Бог за мен не е нищо друго, с изключение на изражение и артикул на човешките недостатъци, а Библията е сбирка от скъпи, само че въпреки всичко по-скоро примитивни митове. Никакво пояснение, без значение какъв брой ловко, може да промени (за мен) нещо по въпроса ", написа физикът.
Писмото от една и половина страници ще бъде пуснато на търг на 4 декември и аукционната къща чака цената му да донесе сред 1-1,5 млн. $. То е било препоръчано на търг през 2008 година, когато частен колекционер заплаща за него 404 000 $.
Миналата година на търг беше препоръчана кореспонденцията на Айнщайн с неговия другар Мишел. Сетът от 50 писма, писани от създателя на теорията на относителността, в които се преглеждат някои от най-важните научни концепции, в това число и емблематичната доктрина, бяха продадени за сумата от 1,7 млн. $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР