Ръкописът на Войнич често се нарича “Най-загадъчната книга в света“.

...
Ръкописът на Войнич често се нарича “Най-загадъчната книга в света“.
Коментари Харесай

Лингвистът Джерард Чешир твърди, че е дешифрирал Ръкописа на Войнич

Ръкописът на Войнич постоянно се назовава “Най-загадъчната книга в света “. Написана е в Европа, евентуално през 15-ти век, на извънредно комплициран и незнаен език.Тя в никакъв случай не е била представяна на никой от най-опитните лингвисти.Преди време, даже известният английски математик и криптограф Алън Матисън Тюринг (Alan Mathison Turing) се опитал да разчете Ръкописа на Войнич, само че не съумял.В допълнение, към неразбираемата информация на странния и богато декориран ръкописен текст, той е цялостен с рисунки, мистериозни схеми и мъчно разпознаваеми растения.

 d1 - Лингвистът Джерард Чешир твърди, че е дешифрирал Ръкописа на Войнич
Ръкописът на Войнич е толкоз комплициран и неповторим, че мнозина избират да го считат за подправен. Други отиват към друга прекаленост, като приписват произхода му на хора от други светове.Но, лингвистът Джерард Чешир (Gerard Cheshire) от университета в Бристол, ненадейно разгласи, че е намерил ключа за дешифрирането на Ръкописа на Войнич и единствено за две седмици е съумял да разбере част от информацията в него.
Според Чешир, ръкописът е бил написан на към този момент мъртъв пратомански език. Лингвистът твърди, че е схванал доста знаци и тяхното значение, а по-късно ги е разделил на букви и думи.Какво е написано, съгласно Чешир, в Ръкописа на Войнич? Той мисли, че това са описания на медикаменти от растителни съставки, както лечебни вани и астрологични рекомендации за сексуалността, за развъждане на деца и “проблеми на женския разум ”.

 d2 - Лингвистът Джерард Чешир твърди, че е дешифрирал Ръкописа на Войнич
Според доктор Чешир, той е разкрил създателите на тази творба – ръкописът е написан от монахини. В документа се загатват Мария Арагонска, кралица на Кастилия и за Катерина Арагонска, първата брачна половинка на Хенри VIII Тюдор, кралят на Англия.Според лингвистът, обликът на Мария от Кастилия е на фотографията в ръкописа с дами, които се къпят в обща баня. Тази форма на забавление се пояснява като физическо филтриране и в това време духовна връзка, както и релаксация.

 d3 - Лингвистът Джерард Чешир твърди, че е дешифрирал Ръкописа на Войнич
Д-р Чешир споделя, че специфична карта, съдържаща се в ръкописа, му е помогнала да пресметна датирането.

 d4 - Лингвистът Джерард Чешир твърди, че е дешифрирал Ръкописа на Войнич
Тя споделя за изригването на вулкан в Тиренско море през 1444 година, край западния бряг на Италия и по какъв начин кралицата на Арагон помогнала на хората да избягат от това злополучие.
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР