Ракета, носеща надеждите на САЩ да се върнат на Луната

...
Ракета, носеща надеждите на САЩ да се върнат на Луната
Коментари Харесай

Първата комерсиална мисия до Луната излетя с тежката ракета Vulcan

Ракета, носеща очакванията на Съединени американски щати да се върнат на Луната за първи път от повече от 50 години, излетя от космодрума Кейп Канаверал във Флорида рано в понеделник.

Първият полет на тежката ракета Vulcan Centaur, основана от United Launch Alliance, извърши лунния спускаем уред Peregrine, създаден от основаната в Питсбърг Astrobotic Technology. Перегрин се отдели от ракетата почти 50 минути след изстрелването. Ако спускаемият модул доближи лунната повърхнина безвредно, това ще бъде първата сполучлива комерсиална задача до Луната - опитът на японския iSpace предишния април се провали, когато спускаемият модул се разруши на повърхността.

Джон Торнтън, основен изпълнителен шеф на Astrobotic, сподели, че изстрелването е „ зората на нова епоха “ за проучване на космоса. „ Това е опция за търговски потребни товари да летят постоянно до Луната “, сподели той от контролната зала на Кейп Канаверал. „ Това значи нашите учени ... може да има достъп до Луната, както в никакъв случай до момента. ” <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР