Ръкавицата е хвърлена към тези хора, които са призвани да

...
Ръкавицата е хвърлена към тези хора, които са призвани да
Коментари Харесай

Желязков уверява, че професията инженер е предимство

Ръкавицата е хвърлена към тези хора, които са призвани да строят пътната и железопътната инфраструктура.

Това съобщи транспортният министър Росен Желязков при откриването на лаборатория към Катедра " Пътища и транспортни уреди ". Церемонията се състоя в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Необходимостта от построяването на инфраструктурата допуска и потребност от готови фрагменти , подчертава Желязков, като съгласно него през идващите десетилетия развиването на инфраструктурата ще бъде главен приоритет.

" Вие, студентите ще бъдете душата на свободните специалности в България ", акцентира транспортният министър и увери, че ще бъдат търсени на пазара на труда. Тази специалност в идващите години ще бъде преимущество, съгласно Желязков, само че и предизвикателство за държавното управление.

Пътната инфраструктура има значение за понижаване на жертвите и то освен с цел да не стават произшествия, само че и да няма и починали, посочи ректорът на УАСГ Иван Марков. Той е уверен, че с новата лаборатория ще бъде нараснал ползата към пътното и инженерно строителство.

Той вижда няколко приложени политики при реализиране на плана за лабораторията - целенасочената държавна политика в областта на образованието и политиката във връзка с сигурността на придвижването.

Според него ясно е, че в този поливалентен университет " несъмнено е по-секси да си интериорен дизайнер, в сравнение с инженер ", само че Желязков прикани студентите да употребяват всички благоприятни условия, които им дава лабораторията и като цяло университетът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР