Раждаемостта в Ирландия рязко спадна през последното десетилетие, за да

...
Раждаемостта в Ирландия рязко спадна през последното десетилетие, за да
Коментари Харесай

Раждаемостта в Ирландия спада рязко, за да достигне най-ниското си ниво от десетилетия

Раждаемостта в Ирландия внезапно спадна през последното десетилетие, с цел да доближи най-ниското си равнище от над 60 години през 2022 година, съгласно нови данни на Европейски Съюз.

Коефициентът на плодовитост в републиката – който беше най-високият в Европейски Съюз през по-голямата част от интервала сред 1998 година и 2011 година – в този момент е малко над междинния за Европейски Съюз.

Нови данни, оповестени от Европейската комисия подчертаха трагичен спад в равнищата на раждаемост в републиката от 2010 година насам, в това число забележителен годишен спад от 13,5 % през 2022 година

Това слага Ирландия на деветото най-високо равнище на раждаемост в Европейски Съюз – спад от четвъртото място единствено 12 месеца по-рано.

Ирландия се радваше на скок на раждаемостта през 2021 година, когато коефициентът на раждаемост обърна низходяща наклонност и доближи петгодишен връх, което се дължи на взрива на бебета, обвързван с пандемията от Covid-19.

Последните данни обаче демонстрират, че раждаемостта в републиката е спаднала от 1,78 живородени на жена през 2021 година...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР