Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а титла от Откритото първенство на

...
Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а титла от Откритото първенство на
Коментари Харесай

Надал с рекордна 14-а титла от Ролан Гарос

Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а купа от Откритото състезание на Франция по тенис. На грандиозния край на тазгодишния Ролан Гарос, Матадора пречупи съпротивата на норвежеца Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0.

Титлата е под №22 от Големия шлем за Краля на клея, който завоюва и първия за годината Мейджър шампионат – Аустрелиън Оупън. По този метод испанецът поведе с два трофея в конкуренцията си със своите огромни противници Новак Джокович и Роджър Федерер, които са с по 20.

Снимка: БГНЕС  Надал с рекордна 14-а купа от Ролан Гарос
Надал за първи път от доста време насам не бе апетитен за любимец за трофея преди началото на шампионата, откакто не завоюва нито един от подгряващите шампионати в Монте Карло, Барселона, Мадрид и Рим. Испанецът обаче още веднъж потвърди за какво е Краля на клея.

Матадора имаше доста тежък път до финала, като след три рутинни победи в първите три кръга надделя 9-ия подложен Феликс Оже-Алиасим в пет сета, преди да се изправи против огромния си противник Новак Дожкович. Рафа съумя да си отмъсти за загубата в полуфиналите преди година и победи международния номер 1 в четири сета. Битката му против номер 3 в схемата Александър Зверев пък приключи по противен метод, откакто германецът изкълчи гален и трябваше да се откаже.
Снимка: БГНЕС  Надал с рекордна 14-а купа от Ролан Гарос
От своя страна Рууд победи поредно Жо-Вилфред Цонга, за който това бе финален дуел в кариерата, Емил Руусувуори, Лоренцо Сонего, Хуберт Хуркач, Холгер Руне и Марин Чилич, като единствената му чиста победа пристигна против Руусувуори, а против Сонего трябваше да наваксва закъснение от 1:2 в сетовете. Така 23-годишният тенисист доближи първия си край в шампионати от Големия шлем и се трансформира в първия норвежец, който ще играе в мач за купата на шампионат от огромната четворка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР