Рафаел Надал загуби трети пореден сет на клей - нещо,

...
Рафаел Надал загуби трети пореден сет на клей - нещо,
Коментари Харесай

Рафа Надал загуби сет, но все пак спечели на Рафа Надал

Рафаел Надал загуби трети следващ сет на клей - нещо, което не се е случвало постоянно в кариерата му. Това обаче не му попречи да стартира с победа присъединяване на обичания си шампионат в Барселона. 11-кратният първенец в конкуренцията реализира поврат с 6:7(7), 6:4, 6:2 против аржентинеца Леонардо Майер в мач траял, близо 3 часа.

След изненадващото проваляне от Фабио Фонини в Монте Карло, и през днешния ден на корта, кръстен на него, Надал не убеди с представянето си, правейки цели 36 непредизвикани неточности.

Въпреки това точно испанецът проби първи за 5:3. Пробивът обаче бе върнат мигновено, а малко по-късно Надал имаше сетбол в сервиса на противника.

В следствие Матадора пропусна два сетбола и в тайбрека, с цел да се стигне до 9:7 в него за Майер, който търсеше първата си победа над противник от топ 5.

Във втория сет единственият пробив падна в първия гейм, а по-късно Надал пропусна още много благоприятни условия да си подсигурява спечелването на частта по-лесно.

Все отново с 6:4 дуелът влезе в решителна част, в която международният №2 взе пет следващи гейма от 1:2 и по този начин си обезпечи място в трети кръг.

А там негов противник ще бъде положителният му другар Давид Ферер. Това ще бъде може би последният мач сред двамата, защото Ферер ще постави завършек на кариерата си на Мастърса в Мадрид. Ветеранът стигна до този стадий след впечатляващ триумф с 6:3, 6:1 над Люка Пуй.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР