Рафаел Надал стъпи на любимия си клей след 2-годишно прекъсване

...
Рафаел Надал стъпи на любимия си клей след 2-годишно прекъсване
Коментари Харесай

Надал: Готов съм на Ролан Гарос да умра на корта, ако Господ ми позволи да бъда там

Рафаел Надал стъпи на обичания си клей след 2-годишно спиране и може да бъде горделив с метода, по който се бори на първия си формален шампионат от януари месец насам. Матадора сигурно беше доста надалеч от оптималното си игрово и физически ниво, само че компенсираше с прословутия си борбен темперамент и даже записа победа в откриващия кръг на конкуренцията в Барселона.

Силите на Рафа обаче стигнаха за единствено един равносилен сет против международния номер 11 Алекс Де Минор, единствено че манакорецът се пробва да гледа от позитивната страна на нещата и призна, че това е била единствено една дребна стъпка към неговите дълготрайни цели, които са свързани най-много с идния Ролан Гарос:

" Преди седмица не имах вяра, че ще вземам участие тук. Играх като че ли за последно се състезавам в Барселона, само че в никакъв случай не знаеш какво крие бъдещето за теб. Животът нормално ти демонстрира твоята пътека,а към този момент моят живот много ясно ми демонстрира по коя пътека би трябвало да поема. Важното беше да имам опция да играя и в действителност играх. Беше ми в действителност мъчно на персонално равнище да се завърна в игра тъкмо тук, само че се оправих. Разбира се, желая да се боря в огромните шампионати, единствено че появяването на корта също е една страхотна вест към този миг.

Всички знаехме, че основната задача беше просто да играя и да не поемам опасности за здравето си, а резултатът остана на назад във времето. Признавам си, че тове е напълно срещу моята философия и разбирания за спорта, тъй като постоянно съм се докарвал до лимита на физическите си качества, само че в този момент е моментът да трансформира този метод. Трябва да се приспособя към най-хубавия вероятен темп за мен и да си дам опция да осъщестя напредък през идните дни. Надявам се през идната седмица да бъда в Мадрид, какъвто към този момент е проектът.

Истината е, че през днешния ден не беше ден, в който трябваше да оставя всичките си сили на корта и да умра на него. Надявам се да бъда в Париж за Ролан Гарос, в случай че Господ по този начин е решил. Там ми се желае да бъде конкурентен и към този момент в действителност ще имам точния миг, в който бих бил подготвен да умра на корта, в случай че това се наложи " - признава 14-кратният първенец от Ролан Гарос.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР