Рафаел Надал спечели вълнуващото 51-во издание на съперничеството си с

...
Рафаел Надал спечели вълнуващото 51-во издание на съперничеството си с
Коментари Харесай

Краля на клея подчини Джокович в 51-ия им дуел

Рафаел Надал завоюва вълнуващото 51-во издание на съперничеството си с Новак Джокович със 7:6(4), 6:3 и се класира на финала на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Рим.

The of Clay marches on. @RafaelNadal defeats Novak Djokovic to reach his 10th Rome final, 7-6(4) 6-3. #ibi18 pic.twitter.com/lwVr1HKdWb
— Tennis TV (@TennisTV) May 19, 2018
370 дни след последния им мач на полуфиналите в Мадрид Надал за 25-и път излезе победител в най-дългото съревнование във футбола, а Джокович не можа да победи Краля на клея за седми път на обичаната му настилка. Това е първото проваляне на Джокович на полуфинал в Рим, като Надал остава съвършен в тази фаза и против Александър Зверев или Марин Чилич ще преследва осма корона в италианската столица. За втори следващ път Надал печели против Джокович, като преди този момент сърбинът бе взел седем поредни триумфа. Ноле обаче на моменти подсети за най-хубавите си години, а и има учредения да се усеща удовлетворен от представянето си против Матадора на този стадий. За Надал финалът ще е десети.

Mad respect @RafaelNadal and @DjokerNole

#ibi18 pic.twitter.com/h68dmvZf7E
— Tennis TV (@TennisTV) May 19, 2018
Първият сет задоволи и най-претенциозните фенове със зрелището си, тъй като Джокович позволи пробив още в третия си сервис-гейм, откакто до тогава печелеше подаванията си на нула. Ноле обаче бе продънен и след това изостана с 2:5 в резултата, макар някои в действителност паметни отигравания като едно извоювано дълго разиграване в шестия гейм.
Old friends. Old rivals. New Magic!

Insane rally from @RafaelNadal and @DjokerNole #ibi18 pic.twitter.com/1XbTHGCTeR
— Tennis TV (@TennisTV) May 19, 2018 Късметлийско туптене на топката в полето на Рафа след контакт с филето при воле на мрежата на Джокович му обезпечи две точки за връщане на пробива и той се възползва още от първия си късмет, откакто Рафа прати топката в навън с удар с рамката. В тайбрека сърбинът първи реализира мини пробив и стартира да наподобява на себе си от най-хубавите си години, само че Надал показва неоспоримата си класа в дългите разигравания, като същина съумя два пъти да завоюва подаването си, които бяха единствените такива случаи в дългия гейм.

Матадора рано-рано направи пробив във втория сет, а това очевидно изнерви Джокович, който контактуваше все по-запалено с щаба си. Той направи четири пъти повече неточности от бекхенд, до момента в който Надал бе съвсем безукорен от тази страна на ракетата, а дълбочината на форхендите постоянно водеше до сбъркани топки от страна на сърбина от главната линия. При 4:3 испанецът имаше проблем в сервис-гейма си, като даже двойна неточност обезпечи дюс на Джокович, само че това бе от редките дарове на Краля на клея. Въпреки че му лиши 10 минути, той съумя да стигне до 5:3, с помощта на форхенд по противоположния диагонал върху линията. Поредният сгрешен бекхенд по правата донесе два мачбола на Матадора и той се възползва още от първия след нова неточност в дълго разиграване на Ноле. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР