Рафаел Надал спечели титлата от турнира в Акапулко. Матадора победи

...
Рафаел Надал спечели титлата от турнира в Акапулко. Матадора победи
Коментари Харесай

Надал вдигна купата на турнира в Акапулко

Рафаел Надал завоюва купата от шампионата в Акапулко. Матадора победи на финала британеца Камерън Нори с 6-4, 6-4. Срещата продължи малко по-малко от два часа. Това е четвърта победа за Рафа на шампионата в Мексико. Той остава непобеден от началото на годината.

Мачът стартира равностойно, като първоначално всеки печелеше подаването си. В петия гейм обаче Надал внезапно подвигна темпото и съумя да пробие. Това бе задоволително за Надал да поеме контрола над сета и да го завоюва.

Втората част стартира с замяна на пробиви. Първо Надал завоюва при сервис на британеца, само че незабавно по-късно Нори възвърне равенството. Надал обаче продължи да диктува събитията на корта и направи нови два пробива, с цел да дръпне с 5-2. Матадора изненадващо разреши на Нори да върне единия от пробивите за 5-3. След това британецът завоюва и своето подаване, само че за повече нямаше сили. Надал за повторно сервира за мача и този път всичко завърши.

Така 35-годишният испанец, който е №5 в международната класация, завоюва дуела за 1 час и 54 минути. Това е неговата 91-ва купа. По-рано през сезона той победи и на Откритото състезание на Австралия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР