Рафаел Надал се класира за безпрецедентния си 12-и финал на

...
Рафаел Надал се класира за безпрецедентния си 12-и финал на
Коментари Харесай

Кралят на клея е само един: Надал разби Федерер и посяга към 12-а титла на Ролан Гарос

Рафаел Надал се класира за невиждания си 12-и край на Откритото състезание на Франция по тенис след победа с 6:3, 6:4, 6:2 над Роджър Федерер в полуфиналите. Двубоят, който се игра на централния корт " Филип Шатрие ", продължи 2 часа и 25 минути, като мина при непрекъснат мощен вятър и лек ръмеж, написа gol.bg.

Неприятните атмосферни условия несъмнено затрудниха и двамата играчи, само че испанецът бе този, който се приспособява по-добре към тях. Надал бързо поведе в резултата с 3:0 гейма, само че Федерер върна пробива, с цел да понижи до 2:3. Последва нов пробив на Надал за 4:2, който реши изхода на първия сет в интерес на испанеца.

Най-интересен се оказа вторият сет, в който Федерер поведе с 2:0 гейма, само че незабавно по-късно позволи да загуби сервис гейма и Надал изравни при 2:2. Двамата си размениха по още две подавания, с цел да се стигне до деветия гейм, който се оказа и преломният в мача. В него Федерер поведе с 40:0, само че все пак не съумя да го завоюва. Надал наниза пет поредни точки, проби, а малко по-късно взе и сета с 6:4.

Това обезкуражи швейцареца и в третия сет той не съумя да окаже опозиция на противника си. Надал завоюва 5 поредни гейма, с цел да поведе с 5:1 и след съвсем 150 минути игра да затвори мача.

Във финала, който би трябвало да се играе в неделя, Надал ще играе с спечелилия от втория полуфинал, в който лидерът в главната скица Новак Джокович (Сърбия) играе с миналогодишния финалист Доминик Тийм (Австрия) сега.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР