Рафаел Надал сe измъкна от ада на Откритото първенство на

...
Рафаел Надал сe измъкна от ада на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Надал се измъкна от ада, испанецът оцеля в Мелбърн

Рафаел Надал сe измъкна от пъкъла на Откритото състезание на Австралия. Испанецът победи Денис Шаповалов (Канада) след пет сета 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3 и е за седми път на полуфинал в Мелбърн. Срещата продължи над четири часа и се игра при доста високи температури и огромна мокрота.

Всичко стартира прелестно за Рафа, който завоюва първите два сета. В третия носителят на 20 трофеи от Шлема още веднъж имаше няколко благоприятни условия за пробив, само че този път не съумя да реализира задачата си.

Това направи канадецът, който стартира да играе все по-стабилно и по-стабилно. Сервисът му беше безукорен, печелеше и съвсем всички продължителни разигравания.

При Рафаел Надал се видя умората, която му пречеше да бъде на познатото високо равнище. На всичко от горната страна Рафа почувства болки в корема и везните сякаш се наклониха внезапно по посока Шаповалов.

Логичното се случи – първенецът от 2009 година загуби и четвъртия сет, с цел да се стигне до решителния пети. В основната част Надал получи подарък от Денис - непредизвикана неточност от комфортна обстановка, а след това и двойна неточност – 0-40. Рафа натисна бекхенда му и пробивът стана факт.

До края на мача международният №5 не позволи огромни неточности и изцяло справедливо завоюва тежката борба със своя канадски конкурент.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР