Рафаел Надал пропусна възможността да се изкачи на върха в

...
Рафаел Надал пропусна възможността да се изкачи на върха в
Коментари Харесай

Канадски тинейджър не позволи на Надал да се върне на върха

Рафаел Надал пропусна опцията да се изкачи на върха в международната класация за пръв път от три години насам. Носителят на 15 трофеи от Големия шлем отпадна още в третия кръг на шампионата от сериите " Мастърс " в Монреал след изненадващо проваляне от канадския тинейджър Денис Шаповалов.

Испанският тенисист завоюва безапелационно първия сет, само че позволи поврат и отстъпи с 6:3, 4:6, 6:7 (4) след доста здрава борба, траяла два часа и 46 минути. Шаповалов, който заема 143-ото място в ранглистата, сподели страховит темперамент в решителния трети сет и записа първи триумф против състезател от топ 10 в кариерата си.

Надал трябваше да стигне до полуфиналите, с цел да измести Анди Мъри от първата позиция в света. Испанецът ще има нова опция идната седмица, защото шотландецът ще пропусне и мастърса в Синсинати. В борбата обаче ще се включи и Роджър Федерер, който продължава към четвъртфиналите в Монреал.

Надал стана следващият любимец, който напуща рано конкуренцията в Канада. От 16-те сложени в главната скица до четвъртфиналите доближиха единствено трима - Федерер, Роберто Баутиста Агут и Александър Зверев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР