Рафаел Надал посрещна важни гости в своята академия в Манакор

...
Рафаел Надал посрещна важни гости в своята академия в Манакор
Коментари Харесай

Надал – реплика на скулптурата от Ролан Гарос и нова академия


Рафаел Надал посрещна значими посетители в своята академия в Манакор през тази седмица. 22-кратният първенец от Големия шлем получи имитация на своята скулптура, която краси комплекса на Ролан Гарос.

Статуята бе построена, откакто през 2020-а той завоюва Откритото състезание на Франция за 13-и път. Тя бе основана от испанския ваятел Жорди Диес Фернандес и е висока три метра.

Седмици преди тазгодишното издание на шампионата в Париж към този момент 14-кратният притежател на трофея бе весел с мини копие на скулптурата, което ще краси музея му.

Честта да дадат репликата на Матадора имаха турнирният шеф на Ролан Гарос Амели Моресмо и президентът на Френската тенис федерация Жил Моретон.

„ Огромна привилегия е да ви посрещна тук в моята академия. Знаете какъв брой доста значи за мен Ролан Гарос и това място. Да бъдете тук е доста специфичен миг, доста ви благодаря, че дойдохте дружно с някои от чиновниците на Ролан Гарос, с които съм доста непосредствен “, сподели по време на церемонията самият Надал. „ Благодаря ви доста, че изпратихме тази имитация на огромната скулптура от Ролан Гарос. За мен е необикновено да имам моя статуя на Ролан Гарос и в този момент да имам тази тук, това значи доста. “

За всички почитатели на тениса огромният въпрос в този момент е дали Надал ще може да играе на 100% по време на шампионата в Париж като най-малко по време на церемонията той отговори резервирано: „ Благодаря доста за всичко и в действителност се надявам да ви видя още веднъж тази година на Ролан Гарос. Ще опитам да бъда конкурентен. “

Бившата №1 в света Моресмо прегледа с интерес академията на Надал и не скри усещането си. „ Останах впечатлена от построените малко по малко съоражения и с метода, по който е построено за всички, които ще дойдат тук, за всички, които ще упражняват или ще учат тук. Невероятно е. Разхождайки се из академията виждам духа и полезностите, и хубавичко работа, които вършат личността на Рафа тази, която виждаме на корта. Сякаш знаем какъв е той, какъв човек е. “

В скоро време Моресмо и всички други искащи ще могат да посетят още една академия на Надал в Испания. Тя ще бъде построена в Малага и ще бъде построена до ултрамодерен комплекс за живеене с 21 етажа.

Втората академия на Матадора в Испания ще бъде на повърхност от 33 хиляди квадратни метра и ще бъде доста сходна на тази в Манакор. Тя ще има кортове за тенис на клей и на хард, кортове за падел, централен корт с трибуни, външен басейн и мултифункционална постройка с фитнес, зона за кросфит, състезателен магазин, ресторант, спа и музей, отдаден на Надал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР