Рафаел Надал победи с уникален обрат Даниил Медведев на финалния

...
Рафаел Надал победи с уникален обрат Даниил Медведев на финалния
Коментари Харесай

Рафаел Надал победи с уникален обрат Даниил Медведев на финалния Мастърс в Лондон

Рафаел Надал победи с неповторим поврат Даниил Медведев на финалния Мастърс в Лондон - 6:7(3), 6:2, 7:6(4) след луда борба, която продължи два часа и 50 минути.

Така испанецът резервира възможностите си за класиране на полуфиналите и надлежно за оставане като №1 в международната класация след края на тенис годината.

Медведев изпусна задатък от 5:1 гейма в третия сет по невиждан метод, откакто се изнерви без да има по какъв начин да се опълчи на фантастичната игра на противника. Втората му загуба в шампионата значи, че няма късмет за полуфиналите, като това беше проваляне, сходно на това на финала на US Open, когато още веднъж бе насълзен в драма от Матадора.

Надал игра доста по-добре от мача си с Александър Зверев, в който загуби в два сета и през днешния ден се подвигна от мъртвите в третия съдбоносен сет, който даже имаше изгледи да го загуби с 0:6.

Медведев игра доста мощно и записа повече печеливши удари, само че нервите взеха връх и те бяха повода да капитулира. Това обаче не лишава от добре познатия темперамент, който противникът му сподели.

Още в първия сет Медведев сервираше по-добре и бе единственият, който стигна до опция за пробив, само че неосъществена. Тайбрекът вървеше точка за точка, само че в края му Рафа загуби ритъма си и го сдаде със 7:3 точки.

Във втория сет Надал сподели, че към момента желае да преследва тази купа, която е една от дребното, които му липсват. Записа по един пробив първоначално и края и въпреки че изпусна два сетбола, не се поддаде на напрежението.

В третия сет обаче руснакът стартира прекомерно мощно. Поведе с 4:0 гейма и даже заплаши да върже " геврек ", само че испанецът избави две благоприятни условия.

После Медведев тотално се разконцентрира при задатък от 5:1. Допусна пробив, загуби три следващи гейма. При 5:4 бе последната му опция да затвори мача без да позволява поврат в развоя, само че Надал в тези минути бе непогрешим.

Стигна се до нов героичен тайбрек в шампионата, в който руснакът позволи неточности на собствен сервис и справедливо отстъпи.

Уникалната победа на Рафа прави третия му мач на шампионата със Стефанос Циципас съдбоносен. Всичко зависи и от представянето на гръцкият гений против Зверев довечера. Медведев е навън.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР