Рафаел Надал остави отлично впечатление на първата си клей надпревара

...
Рафаел Надал остави отлично впечатление на първата си клей надпревара
Коментари Харесай

Все още далеч от най-добрите: Надал се бори до последно, но Де Минор се оказа твърде силен

Рафаел Надал остави чудесно усещане на първата си клей конкуренция от 2 години насам и сподели, че изобщо не толкоз надалеч от равнището на най-хубавите тенисисти в света, само че Алекс Де Минор се оказа прекомерно мощен все още за Матадора и го в профил във втория кръг на шампионата в Барселона, с резултат 7:5 6:1 за малко повече от 110 минути игра. 22-кратният " мейджър " притежател се бори почтено през целия мач и даже в избрани моменти имаше самодейността, единствено че неналичието на игрова процедура натежа в решителните моменти и не разреши на някогашния номер едно да мисли за реализиране на триумф на международния номер 11.

Все отново Кралят на клея може да извлече голям брой позитиви от завръщането си на корта и несъмнено се обрисува като рисков противник на идните клей съревнования, в случай че натрупа малко повече игрови темп и остане релативно здрав. Победата изпрати Де Минор в 1/8-финалите, където ще премери сили с един всред Даниел Алтмайер и 16-тия подложен Артур Фис, а Рафа ще се надява да е в задоволително положително здравословно положение, с цел да се включи на Мастърса в Мадрид, който започва на 26-ти април.

Темпото в самото начало беше очевидно високо за Надал, който изоставаше в съвсем всяко едно разиграване и международният номер 11 реализира пробив още в първия гейм на мача. Впоследствие Де Минор затвърди своето преимущество и даже имаше опция да удвои преднината си, само че тогава Рафа превключи на напълно друга предавка и избави подаването си, откакто зарадва феновете със серия от мълниеносни офанзиви. Матадора се усещаше по-комфортно на корта с всяка минала минута и към този момент точно той задаваше ритъма на разиграванията, а доста скоро станахме очевидци на рибрейк, пристигнал след неспасяем бекхенд уинър по диагонала на 12-кратния първенец.

Rolling back the years!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР