Рафаел Надал излезе победител в зрелищния двубой с Хуан Мартин

...
Рафаел Надал излезе победител в зрелищния двубой с Хуан Мартин
Коментари Харесай

Надал триумфира в петчасовия дуел с Дел Потро и ще играе с Джокович на "Уимбълдън"

Рафаел Надал излезе победител в зрелищния дуел с Хуан Мартин дел Потро на " Уимбълдън ". Испанецът завоюва със 7:5, 6:7 (7), 4:6, 6:4, 6:4 против аржентинеца и се класира за полуфиналите.

Там двукратният първенец ще срещне Новак Джокович, който преодоля Кей Нишикори. До момента Надал и сърбинът са играли 51 пъти, като лидерът в международната класация има 25 победи и 26 загуби.

Денят на " Уимбълдън " предложи доста вълнуващи мачове. В едно от незабравимите прекарвания за феновете Кевин Андерсън направи невъобразим поврат след закъснение от два сета и смъкна Роджър Федерер от трона.

В полуфинала южноафриканецът ще играе с Джон Иснър. Американският тенисист победи с 6:7 (5), 7:6 (7), 6:4, 6:3 Милош Раонич.

Надал позволи по-малко непредизвикани неточности - 34 против 52, до момента в който Дел Потро имаше предимство при печелившите удари - 77 против 67. Аржентинецът записа впечатляващите 33 аса.

 Поздравът сред двамата след мача
© Reuters

Поздравът сред двамата след мача

Първият сет беше решен от късен пробив в интерес на Надал. Във втория опциите за пробив бяха лимитирани - по една за двамата, като и двете бяха оползотворени. В тайбрека испанецът водеше с 4:1 точки, само че противникът му съумя да направи поврат и изравни.

Картината се резервира и в третия сет, в който имаше серия бързо извоювани сервис-геймове. Накрая Дел Потро проби и поведе.

Надал пое самодейността в четвъртата част, в която още веднъж един пробив - при 3:2, се оказа решителен. Двамата продължиха на доста високо равнище и в петия сет, който стартира с два гейма на нула. След това обаче се получи истински двубой с оспорвани геймове.

Испанецът още веднъж проби в петия гейм. Дел Потро се опълчи и имаше благоприятни условия за равнене, само че без триумф.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР