Рафаел Надал беше безспорния доминант в ATP Тура през първата

...
Рафаел Надал беше безспорния доминант в ATP Тура през първата
Коментари Харесай

Надал: Първото място вече не е цел за мен; просто искам да съм конкурентноспособен

Рафаел Надал беше безспорния доминант в ATP Тура през първата половина от сегашния сезон, само че за следващ път контузиите не оставиха Матадора на мира и той трябаше да се оттеггли наложително преди полуфиналите на Уимбълдън, защото получи 7-милиметрово скъсване на коремен мускул и по този начин се сбогува с фантазията си да завоюва всички " мейджър " съревнования в една година. Въпросната травма извади 22-кратния първенец от Шлема от кортовете за над месец, а завръщането на испанеца надалеч не беше блестящо, тъй като последваха ранни провали на Мастърса в Синсинати и в Ню Йорк.

Все отново Рафа имаше доста мотиви да бъде шастлив в персонален проект, имайки поради раждането на неговия първороден наследник. Въпреки тази сериозна смяна в живота на новия татко, то той не прекъсна за нито момент своите тренировки и разгласи по какъв начин има намерение да взе участие на Мастърса в Париж и ATP финалите в Торино, а ето и какво показа самият международен номер две на първата си конференция във френската столица:

" Не съм пристигнал тук с задачата да преследвам първото място в света. Борбата ми се състои в това просто да бъда конкурентноспособен на всеки един шампионат, в който вземам присъединяване. Казал съм го от дълго време. Върхът в ранглистата повече не ме интересува. Това беше моя тогавашна фантазия, която реализирах на няколко пъти и считам, че не е рационално да се стремя към сходно достижение в този стадий от кариерата си.

Нямам визия каква е моментната ми форма. Нека забележим по какъв начин ще се показва в спортна атмосфера. Трудно е да прогнозираш по какъв метод ще играеш и каква ще бъде реакцията на тялото ти, когато си отсъствал за дълго време от корта, тъй като равнището в ATP Тура е напълно друго от протичащото се в тренировките.

Щеше да ми е доста по-лесно да ви кажа дали нещата вървят по стремежи метод, в случай че имах опция да изиграя няколко следващи надпревари, единствено че това е мъчно постижимо с възрастното ми тяло. Вярно е, че 2022-ра беше невероятна година във връзка с моите резултати, само че пък беше тежка от позиция на множеството ми травми. Тук съм, с цел да дам най-хубавото от себе си, но в същото време би трябвало да приема сегашната обстановка. Надявам се да бъда подготвен.

Източник: TennisMajors

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР