РАФА КРОСУГ, Египет (AP) — Генералният секретар на ООН Антониу

...
РАФА КРОСУГ, Египет (AP) — Генералният секретар на ООН Антониу
Коментари Харесай

Ръководителят на ООН казва, че е време за „истински наводнение“ на Газа с помощ и нарича глада там безобразие

РАФА КРОСУГ, Египет (AP) — Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш застана покрай дълга опашка от чакащи камиони в събота и съобщи беше време „ в действителност да наводним Газа с животоспасяваща помощ “, наричайки глада в анклава „ морално безсрамие “. Той прикани за неотложно преустановяване на огъня сред Израел и Хамас.

Гутериш приказва от египетската страна на границата, близо до град Рафа в южната част на Газа, където Израел възнамерява да стартира наземно нахлуване макар необятно публикуваните предизвестия на евентуално злополучие. Повече от половината население на Газа е намерило леговище там.

„ Всяко по-нататъшно нахлуване ще направи нещата още по-лоши – по-лоши за палестинските цивилни, по-лоши за заложниците и по-лоши за всички хора в района “, сподели Гутериш.

Той приказва ден откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да реализира консенсус по формулировката на резолюция, подкрепяща „ неотложно и дълготрайно преустановяване на огъня “.

Гутериш неведнъж отбеляз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР