РАФА КРОСУГ, Египет — Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш

...
РАФА КРОСУГ, Египет — Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш
Коментари Харесай

Ръководителят на ООН казва, че е време за „истински наводнение“ на Газа с помощ и нарича глада там безобразие

РАФА КРОСУГ, Египет — Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш стоеше до дълга опашка от чакащи камиони в събота и оповестиха, че е време „ в действителност да наводнят Газа с животоспасяваща помощ “, наричайки глада в анклава „ морално безсрамие “. Той прикани за неотложно преустановяване на огъня между Израел и Хамас.

Гутериш приказва от египетската страна на границата, близо до южния град Газа Рафах, където Израел възнамерява да стартира наземно нахлуване макар необятно публикуваните предизвестия за евентуална злополука. Повече от половината население на Газа е намерило леговище там.

„ Всяко по-нататъшно нахлуване ще утежни още повече нещата – по-лошо за палестинските цивилни, по-лошо за заложниците и по-лошо за всички хора в района, “ Гутериш сподели.

Той приказва ден откакто Съветът за сигурност на ООН не съумя да реализира консенсус по формулировката на спонсорирана от Съединени американски щати резолюция, подкрепяща „ неотложно и дълготрайно преустановяване на огъня “...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР