Радвам се да докладвам, че Министерството на иновациите и растежа

...
Радвам се да докладвам, че Министерството на иновациите и растежа
Коментари Харесай

Даниел Лорер към наследника си: Министерството на иновациите и растежа предлага изчистен дневен ред

" Радвам се да рапортувам, че Министерството на нововъведенията и растежа предлага на министър Пулев изчистен дневен ред ", сподели министърът на ведомството в оставка Даниел Лорер на служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев на гала по предаване на властта в министерството, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Европейските стратегии, които подкрепят българския бизнес, към този момент са предадени на Европейската комисия за утвърждение. Планът за възобновяване и развиване също беше утвърден от нашето държавно управление и първата мярка по него - 260 млн. лева за софтуерна рационализация на фирмите, към този момент е в деяние ", уточни Лорер.

Той посочи и положителни резултати при ограниченията, подхванати по време на неговото ръководство - поощряване на над 1000 компании за енергийна успеваемост, проработил е и Националният център за изкуствен интелект.

" Оставям Ви един извънредно стимулиран екип, който дружно с Агенцията за дребни и междинни предприятия, дружно с Българската организация за вложения, София тех парк, Българска банка за развиване и Фонда на фондовете ще продължат да Ви оказват помощ с 200 % от своите старания, с цел да може българската стопанска система и жители да преодолеят извънредно тежката икономическа обстановка, която се задава освен за България, а и за цяла Европа ", добави някогашният министър.

Пулев благодари на предшественика си за мотивацията и позитивната сила, както и за целия принос към финансовата новаторска екосистема в страната в последните няколко месеца.

" В мое лице и от страна на моя екип може да разчитате на една доста добра последователност. Смятам, че доверието е най-ценният запас и актив при връзката с интернационалните вложители и ще създадем всичко допустимо да запазим и развием този заем на доверие. Смятам, че ще осигурим едно дейно и стабилно ръководство краткотрайно, което касае всички структури, които са под шапката на Министерството на нововъведенията и растежа ", уточни служебният министър.

Той моли към гражданската общност за самообладание и съобщи, че в границите на период от към 10 дни ще успее да окомплектова финално политическия си кабинет.

Министърът набеляза главните цели, на които ще акцентира екипът му. Сред тях са вкарване на по-модерен и професионален метод при презентация на всички положителни благоприятни условия и предпоставки, които има българската стопанска система пред интернационалните вложители. Фокусът му ще бъде ориентиран и към дяловите вложения във Фонда на фондовете, за бистрота при избора на капиталови благоприятни условия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР