Радвам се, че след като обявиха нашата финансова програма за

...
Радвам се, че след като обявиха нашата финансова програма за
Коментари Харесай

Смях в залата! Василев: Инвестирахме! Това, което правим, е да има свинско и зеле за всички

Радвам се, че откакто оповестиха нашата финансова стратегия за пагубна, сътрудниците от ГЕРБ въпреки всичко припознаха, че би трябвало да има обществен детайл в бюджета и са го заложили в тяхната стратегия.

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и някогашен финансов министър Асен Василев, който разяснява показаната в сряда от ГЕРБ предизборна стратегия.

„ Това, което ние направихме през последната година с бюджета и актуализацията му, разреши да се усилят доста пенсиите, повече за една година, в сравнение с за 12, да се направи една необятна обществена стратегия ориентирана към младите фамилии – с безвъзмездни детски градини, данъчни облекчения, нарастване на майчинските, безвъзмездни учебници, спомагателни средства за децата и не на последно място се усилиха заплатите на учители, лекари, служители на реда, войска.

Като цяло инвестирахме в българските жители. Към това има и една широкомащабна стратегия за финансови вложения, която се надяваме да успеем да осъществим до края на годината. Всичко това се случи в границите на бюджетните правила на Европейския съюз.

Това, което сме заложили в програмата за идващите 4 години, е да продължим тази обществена устременост в бюджетите. Това ще разреши да има растеж на стопанската система и по този начин ще може да се удвоят пенсиите, минималната работна заплата ще може да стане 50% от междинната и да продължи да пораства. Не на последно място залагаме в програмата на доста съществени антикорупционни ограничения.

По времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле, само че свинското беше единствено за доближените компании до ГЕРБ, а зелето за българския народ. Това, което ние вършим през обществените бюджети, е да има и свинско, и зеле за всички българи “, безапелационен бе Василев.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР