Радвам се, че през изминалата година отношенията между парламентите на

...
Радвам се, че през изминалата година отношенията между парламентите на
Коментари Харесай

В парламента ни групата за приятелство с Русия е най-голямата, обясни Караянчева

Радвам се, че през миналата година връзките сред парламентите на България и на Русия се задълбочиха . Това съобщи ръководителят на 44-то национално заседание Цвета Караянчева на срещата си с премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев и съпътстващата го делегация. Руският министър председател е на публично посещаване в България по покана на министър-председателя Бойко Борисов .

Караянчева посочи, че в българския парламент Групата за другарство България - Русия е най-голямата. Това е показателно за смисъла, което народните представители имат към развиването на двустранните връзки с Русия .
 Съюз на демократичните сили: Построяването на АЕЦ
Съюз на демократичните сили: Построяването на АЕЦ " Белене " подвига и цената на тока за българите

Втората атомна е непрекъсната " дъвка " сред български и съветски политици

Развитието на парламентарните връзки сред България и Русия е от значимо значение за нашите две страни . Това мнение сплоти всички участници в срещата. Българският парламент е с доста дълга история, в този момент ние означаваме 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция , уточни Караянчева и добави, че това е същият интервал, от който датират и дипломатическите връзки сред България и Русия .

Руският министър председател Дмитрий Медведев поздрави ръководителя на Народното събрание с годишнината от Освобождението на България и уточни значимостта на отбелязването на 140 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Русия.
 Дончев: Визитата на Медведев демонстрира, че България е забавна и е фактор Обновена
Дончев: Визитата на Медведев демонстрира, че България е забавна и е фактор

Критично значим приоритет е да съхраним ролята на транзитьор на газ

" Трябва да признаем, че паузата във взаимоотношението сред нашите парламенти беше сериозна, само че можем да я изправим ", акцентира Медведев.

Той добави, че връзките сред парламентите са доста значими изключително, когато става дума за страни като България и Русия. Нужно е да укрепим взаимоотношението сред парламентите на двете страни , уточни съветският министър председател.

Активизирането на връзките ни и на плановете зависи от нашите две страни, акцентира министър-председателят на Руската федерация. Пред нас се откриват нови благоприятни условия и се надявам, че нашите страни ще се възползват от тях , добави той. Дмитрий Медведев означи значимостта на законодателната поддръжка за взаимните планове на България и Русия.
 Няма усилване на съветското въздействие с визитата на Медведев, уверена Петкова
Няма усилване на съветското въздействие с визитата на Медведев, уверена Петкова

" Белене " ще се построява по най-сигурната технология

След срещата съветските посетители сервираха венец на паметника на Цар Освободител .

На срещата в Народното събрание участваха съпредседателите на групата за другарство България - Русия Красимир Велчев и Антон Кутев и заместник-председателите 44-тото национално заседание - Веселин Марешки, Волен Сидеров и Симеон Симеонов .
 Борисов и Медведев откриват българо-руски бизнес конгрес
Борисов и Медведев откриват българо-руски бизнес конгрес

Говорят си за енергетика и туризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР