Радвам се, че градът ви е променен и продължава да

Радвам се, че градът ви е променен и продължава да ...

Йоана Йончева - Фильова: Радвам се, че град Шипка е променен и продължава да се развива.


Радвам се, че градът ви е променен и продължава да се развива. Щастлива съм, защото съм част от отбора, който прави добрини за Шипка. С тези думи се обърна към жителите на китния подбалкански град кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Йоана Йончева – Фильова.Тя се срещна с местните и посети една от новите придобивки за тях - зона за отдих и сцена в обновения център, изградени по проект „Архитектурно оформяне и благоустрояване на площад „Иван Георгиев".

Средствата, в размер на 150 хил. лв. за дейностите, свързани с благоустрояване, паркоустрояване и зацветяване на централната градска част, бяха отпуснати допълнително по бюджета на община Казанлък с правителствено решение в края на 2017 година. Друга придобивка за шипкалии е ремонтираното основно училище "Св. Св. Кирил и Методий". То е едно от петте училища в община Казанлък, обновено по проект за близо 10 милиона лева. Другите учебни заведения са в Крън и селата Хаджидимитрово, Овощник и Ръжена. Реновирани са и три казанлъшки детски градини.

В подбалканския град впечатление прави и автобусната спирка от закрит тип, която младежите от ГЕРБ – Казанлък освежиха преди две години. Тя има за цел да популяризира културните забележителности не само в Шипка, но и в региона.

Източник: novini.bg