Радва ли се Александър Дугин, известен още като философа на

...
Радва ли се Александър Дугин, известен още като философа на
Коментари Харесай

Промотира ли се философът на Путин в центъра на София?

Радва ли се Александър Дугин, прочут още като " философа на Путин " на особено внимание от страна на книжарници " Сиела ". Този въпрос стана настоящ, след обява във фейсбук на експертката по медийно право Нели Огнянова.

Ето какво написа тя:

" Книжарница Сиела - Ректората е на пътя ми, влизам съвсем всеки ден.

До през днешния ден.

Под табелата “Най-продавани книги ” с учудване видях голям том на Дугин.

Уважаеми книжарници Сиела,

книжарницата не е просто магазин и не е единствено стопанска система. Книжарницата е просвета, отговорност за духовното здраве на нацията. “Най-продавани книги ” не е изказване за факт, то е поощрение да се причисля към тези, които купуват изложените  книги. Ако Дугин има най-продавана книга, това е и с помощта на вас.

Не се постанова да допринасяте прокремълска агитация да влиза в българския дом. Призовавам книжарници Сиела да се откажат от промоцията на книга на “философа на Путин ”.



Публикацията на Огнянова провокира вълна от мнения в обществените мрежи. Споровете варираха от това дали е обикновено да се крият обективно потвърдено най-четените книги поради техния създател и наличие до публичната роля на книжарниците, които не трябва да са единствено пазарно насочени и да промотират пропагандатори на политиката на Кремъл.

" Книгата към този момент не е изложена като най-продавана ", разяснява пред Клуб Z Светла Йовова, пиар на книжарници " Сиела ".

Тя посочи, че от компанията в никакъв случай не са имали желание да вършат агитация на Дугин и всяка книжарница сама взема решение кои книги да изложи. Йовова обърна внимание, че обявата във фейсбук на Нели Огнянова също може да се преглежда като реклама на книгата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР