Радослав Росенов осигури втора победа за България от боксовия ринг

...
Радослав Росенов осигури втора победа за България от боксовия ринг
Коментари Харесай

Радо Росенов прелетя към втория кръг на Европейските игри

Радослав Росенов обезпечи втора победа за България от боксовия кръг на Европейските игри в Полша. 5-кратният европейски първенец при подрастващите впечатли с играта си против представителя на Босна и Херцеговина Ваел Мехри в категория до 63.5 кг.


19-годишният ни гений не остави съвсем никакви шансове на противника си и изцяло резонно се поздрави с триумф с 4:0 съдийски гласа. Той доминираше на кръга и с лекост пое към втория кръг на шампионата, който е и олимпийска подготовка за Париж 2024. За място на четвъртфиналите Росенов ще се изправи в неделя против Рийз Линч (Великобритания). Мачът е от вечерната сесия на програмата.

Така Росенов се причисли към Хавиер Ибаниес, който също започва с триумф в Краков-Малополска, надигравайки при 57-килограмовите представителя на Ирландия Джуд Галахър с 4:1 съдийски гласа.

Днес ни чака още един български мач. Кристиян Николов ще се качи на кръга във вечерната сесия, която стартира от 19:00 часа. В категория до 80 кг националът ни ще се изправи против Габриел Веочич (Хърватия). Срещата е осма в програмата на кръг А и се чака да започва към 20:45 часа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР