Радка Делева от кубратското село Тертер отпразнува своя 101-и рожден

...
Радка Делева от кубратското село Тертер отпразнува своя 101-и рожден
Коментари Харесай

Баба Радка от Тертер празнува 101-и рожден ден с бистър ум и весели спомени

Радка Делева от кубратското село Тертер отпразнува своя 101-и рожден ден . Необичайно непокътната за годините си, с избистрен разум и доста мемоари , рожденичката посрещна персонално гостите си към обилно отрупаната маса в дома на щерка си в Кубрат.



Kметът на Тертер Николай Иванов е поднесъл на баба Радка цветя и торта , и отправил пожелания за още дълги години здраве, жизнен дух и усмивка на лицето.

" Баба Радка е човечна, уважавана и обичана от всички . Радва се на дребните неща, обича да споделя истории от предишното, да се майтапи, може би по тази причина е доживяла до тези години “, показа Николай Иванов. По думите му макар възрастта си столетницата се интересува от всичко, което се случва в Тертер, Кубрат и в страната.

" Освен с избистрен разум и искряща позитивна сила тя изумява и с това, че не пропуща да гласоподава на избори . Закани се и на идните локални избори още веднъж да упражни правото си на избор “, сподели кметът.



Радка Делева е родена през 1922 година в село Черна, област Тулча , в Румъния. На 18 години се преселва дружно с другите си осем сестри и братя в Тертер , след подписания в град Крайова контракт сред Царство България и Кралство Румъния.

Цял живот баба Радка e работила по полетата на Добруджа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР