Радев пред ГЕРБ-СДС: Публичната комуникация на партиите в коалицията съживи

...
Радев пред ГЕРБ-СДС: Публичната комуникация на партиите в коалицията съживи
Коментари Харесай

Радев пред ГЕРБ-СДС: Публичната комуникация на партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори

Радев пред ГЕРБ-СДС: Публичната връзка на партиите в обединението съживи призрака на предварителните избори. Това съобщи президентът при започване на консултациите с парламентарно-представените партии преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.



„ Не инцидентно стартирам консултациите с вас, като най-многочислена мощ в българския парламент и като пръв мандатоносител, който носи непосредствена отговорност за събитията, които предстоят “, сподели Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не отиде при президента Румен Радев преди връчването на първия изследователски мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на 49-ото национално заседание. На „ Дондуков “ 2 влезе преговорният екип на ГЕРБ, воден от Мария Габриел. В него са още Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян. Лидерът на ГЕРБ трябваше да е там като ръководител на парламентарната дума.

И след късите встъпителни думи на Мария Габриел обаче не стана ясно какво са се разбрали ГЕРБ и ПП-ДБ.

Срещата се организира след двудневни договаряния сред ГЕРБ и ПП-ДБ за ротацията на държавното управление. В неделя двете обединения разговаряха над 11 часа, само че резервираха цялостно безмълвие за това какво са се разбрали.

Премиерът акад. Николай Денков подаде оставка на 5 март и тя беше гласувана още на 6-и, въпреки и в отсъствието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на вицепремиера в оставка Мария Габриел, която би трябвало да застане отпред на държавното управление след ротацията.

По-късно през днешния ден президентът ще беседва с ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а на следващия ден са срещите с „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР