Радев е на официално посещение в Палестина, след като преди

...
Радев е на официално посещение в Палестина, след като преди
Коментари Харесай

Радев предаде в Палестина послание от Израел

Радев е на публично посещаване в Палестина, откакто преди този момент посети Израел.

На срещата в Рамала на Западния бряг на река Йордан той съобщи:

"България следва ясно изразената позиция на Европейския съюз, че решение дълготрайно и стабилно на близкоизточния спор може да има единствено основано на правилото на двете самостоятелни страни, живеещи в мир, сигурност и съгласие. Затова не би трябвало да се отхвърлят напъните на нито една страна, която има опция и желае да способства за този развой. Без да влизам в ролята на медиатор, само че аз предадох на президента Абас и пожеланията на президента Ривлин и на министър-председателя Нетаняху за градивни и мирни връзки ".

От своя страна Абас сподели, че Палестинската власт е подготвена да договаря с Израел , само че няма да одобри решения отвън интернационалната легитимност.

"Оценяваме позициите на Европейския съюз и ясните му решения за мирния развой сред Израел и Палестина. Оценяваме поддръжката на Европейския съюз на палестинския народ. Ние в никакъв случай не сме отрекли договарянията. Ние сме подготвени да участваме в договаряния с Израел, само че няма да приемем решение отвън интернационалната легитимност. Искаме решение, което се базира на две страни - Израел и Палестина. Палестина с границите от 1967-ма година и столица Източен Ерусалим, която ще живее в мир с страната Израел ", акцентира палестинският президент, представен от БНР.

По-рано, в Йерусалим, Радев прикани за по-прагматични връзки сред България и Израел.

"Ние сме надълбоко заинтригувани от използването на опита на страната Израел в построяването на обществено ангажирано, интегрирано общество. Ние сме също по този начин заинтригувани от диверсификацията на ресурсите. За нас опцията да внасяме и да транзитираме природен газ от новооткритите залежи в Източното Средиземноморие също е значима опция. За България е значимо и положителното съдействие с Израел в битката с тероризма ", акцентира българският държавен глава.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР