Радев беше посрещнат на летището от Ахмед Али Ал Сайе,

...
Радев беше посрещнат на летището от Ахмед Али Ал Сайе,
Коментари Харесай

Радев пристигна на официално посещение в Обединените арабски емирства

Радев беше посрещнат на летището от Ахмед Али Ал Сайе, държавен министър на ОАЕ, координиращ и двустранните връзки с Република България. Двамата се срещнаха за диалог в една от залите на Президентския терминал на летището, в наличието на членове на формалната делегация.

 
В рамките на посещението в наличието на двамата държавни глави ще бъдат подписани двустранни документи в разнообразни браншове. Предвижда се провеждането на бизнес конгрес с присъединяване на наши компании, проведен от Търговската камара на Абу Даби.

 

Като акценти на визитата от " Дондуков " 2 показват " задълбочаването на двустранния политически разговор на най-високо ниво, двустранното съдействие в региона на енергетиката и стопанската система, опциите за вложения в България и за взаимни планове с присъединяване на български компании, осъвременяването на договорно-правната база ".

 

Държавният глава Румен Радев ще бъде посрещнат от Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян в Президентския замък в Абу Даби. Двамата ще имат среща на „ четири очи “, след което ще се проведат пленарни диалози сред формалните делегации на България и ОАЕ.

 

В наличието на двамата президенти ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство сред България и ОАЕ. Целта на съглашението е да насърчи развиването на съдействие в необятен набор от области, измежду които стопанската система, търговията, вложенията, туризма, образованието, цифровите технологии и изкуствения разсъдък, културата, младежта и спорта.

 

В президентския замък в Абу Даби ще бъдат подписани и двустранни документи за съгласие в областта на туризма, на земеделието, на образованието, на културата, както и Меморандум за съгласие за продан на вести и съдействие сред Българската телеграфна организация и информационната организация (WAM) на ОАЕ. Двете страни работят и за реализиране на Споразумение за поощряване и взаимна отбрана на вложенията сред държавните управления на България и ОАЕ.

 

Президентът Румен Радев ще открие в Абу Даби бизнес конгрес, в който ще вземат присъединяване представители на компании от двете страни в региона на високотехнологични производства и нововъведенията, превоза, осведомителните и информационните технологии, енергетиката, отбранителната промишленост.

 

В делегацията, водена от президента, вземат участие членове на неговото служебно държавно управление – вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев, първият ни посланик Николай Милков, икономическият министър Никола Стоянов, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Президентът е придружаван и от представители на бизнеса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР