Радарите на румънските военновъздушни сили са засекли тази сутрин трите

...
Радарите на румънските военновъздушни сили са засекли тази сутрин трите
Коментари Харесай

Румъния: Засякохме руските ракети, които преминаха през въздушното пространство на Молдова

Радарите на румънските военновъздушни сили са засекли тази заран трите съветски ракети, които прекосиха въздушното пространство на Република Молдова, съобщи през днешния ден министерството на защитата, като посочи, че те не са представлявали никаква заплаха за Румъния, оповестява телевизия Диджи 24.

Радарите на военновъздушните сили са наблюдавали полета на ракетите в продължение на един час и са открили, че те са били изстреляни от западната част на Кримския полуостров, се показва в известие на министерството.

" Структурите на Главния щаб на военновъздушните сили, изпълняващи непрекъсната бойна работа за наблюдаване на румънското въздушно пространство, засякоха в понеделник, 10 октомври, сред 8.05 и 9.09 ч. три въздушни цели, които прекосяваха във въздушното пространство над северозападния черноморски басейн към въздушното пространство на Украйна (областите Одеса и Виница). Въздушните цели прелетяха и над въздушното пространство на Република Молдова. Анализът на траекториите и параметрите на полета сподели, че въздушните цели най-вероятно са били крилати ракети, изстреляни от морски или сухопътни платформи в западната част на Кримския полуостров ", уточни министерството.

В известието се отбелязва още, че " въпросните въздушни цели не представляваха заплаха за територията на Румъния или за сигурността на въздушния трафик на Румъния и НАТО ". Радарите на румънските военновъздушни сили са част от националната система за командване и надзор на Румъния и НАТО и дават информация и ранно предизвестие на военните и политически ръководители в Румъния и Алианса, се споделя още в известието.

" Ръководството на министерството на националната защита осъжда по най-категоричен метод нападателната война на Руската федерация против Украйна, като показва цялостна поддръжка за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на прилежащата страна. Днешните брутални дейности, ориентирани против гъсто обитаеми цивилни региони, съществено нарушават всички правила на интернационалното филантропично право, в това число Устава на Организация на обединените нации ", се споделя още в документа.

Молдова заяви, че три крилати ракети, изстреляни от Русия против Украйна, са нарушили молдовското въздушно пространство през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР