Работя с Линдзи Греъм и много членове на Конгреса, включително

...
Работя с Линдзи Греъм и много членове на Конгреса, включително
Коментари Харесай

Светът Се Тресе! Тръмп Вдигна Мерника На Нашия Регион!

" Работя с Линдзи Греъм и доста членове на Конгреса, в това число демократи, за налагането на тежки наказания на Турция ", написа Тръмп в профила си в " Туитър ", допълвайки: " Министерството на финансите е готово да работи, може да се направи опит за приемането на ново законодателство. По този въпрос има огромен консенсус. Турция беше помолена това да не бъде правено. "

Съобщението на Тръмп идва, до момента в който Турция продължава военната си атака против Сирийските демократични сили (СДС) в Северна Сирия, които тя счита за терористи. Офанзивата стартира, откакто Тръмп разгласи изтеглянето на американските военни от региона, където те се сражаваха дружно с кюрдите против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Обвинен в " занемаряване " на кюрдите, Тръмп неведнъж акцентира желанието да не замесва Съединени американски щати в още една " безкрайна война " в Близкия изток. Той обаче се сблъска с напън от страна на конгресмени и сенатори от двете съществени партии да накаже Турция за интервенцията ѝ против кюрдите.

Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм, упоменат в туита на Тръмп, от дълго време е последовател на запазването на американските войски в Сирия, като прикани Тръмп в петък да " промени курса " и да употребява американската войска, с цел да блокира турската атака. Греъм и сенаторът от Демократическата партия Крис Ван Холън също по този начин показаха законопроект за налагането на наказания, който ще удари персонално турския президент Реджеп Тайип Ердоган и други най-висши турски публични лица и ще замрази американската военна помощ за Анкара.

За момента глобите наподобява са пожеланият способ от администрацията на Тръмп. Финансовият министър Стивън Мнучин съобщи в петък, че посредством налагането на " тежки наказания " Съединени американски щати могат " да затворят турската стопанска система, в случай че се наложи ".

Освен евентуалните офанзиви против цивилни жители - което Ердоган се ангажира да заобикаля, - Съединени американски щати са обезпокоени, че пандизчии от ДАЕШ, държани в следени от кюрдите региони, могат да избягат в подтекста на спора. Кюрдски представители обявиха по-рано през днешния ден, че " стотици " пандизчии, свързани с ДАЕШ, към този момент са избягали от лагер, ударен при турски обстрел.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР