Работя и не ползван никакви социални помощи, плащам си данъци

...
Работя и не ползван никакви социални помощи, плащам си данъци
Коментари Харесай

Отказаха българско гражданство на майка на пет българчета, която работи и си плаща данъците в България

Работя и не употребен никакви обществени помощи, заплащам си налози и осигуровки. Това сподели пред бТВ Мария Качарова. Тя е българка по предопределение, само че не и по поданство, възкликна водещият на „ Тази заран “ Антон Хекимян.

``
реклама

Въпреки, че е майка на пет прелестни българчета, дамата получава отвод за придобиване на българско поданство.

Мария живее в България от 2002 година Омъжена е за българин от съвсем десетилетие. Тя е единствената от многодетното семейство, която не е българка по документи. 

„ Съзнателният ми живот, брачният партньор ми, фамилията ми... всичко е тук. Аз не се усещам съветска гражданка, тъй като моите деца са българи “, показа Мария.

През 2015 година Мария подала молба за придобиване на българско поданство. Процедурата лишава близо пет години, а резултатът е отрицателен. От дирекция „ Българско поданство “ към Министерството на правораздаването са сбити: „ Съгласно резолюция на вицепрезидента на България е отказано издаването на декрет за придобиване на българско поданство “. 

От дирекцията показват, че след предложение от министъра на правораздаването вицепрезидентът е отказал да подпише декрет, само че претекстове не са посочени. 

„ Това е като плесница за мен, тъй като не е елементарно да гледаш деца в България. Отговарям на безусловно всички условия, които са посочени. Работя и не употребен никакви обществени помощи, заплащам си налози и осигуровки. Поне като на човешко създание желая да ми отговорят заради каква причина ми отхвърлят “, споделя Мария.

Въпреки отхвърли младото семейство е избрало  се развива в България. Независимо от компликациите те се оправят като екип. Разчитат безусловно един на различен и споделят, че фамилията им е същинското благосъстояние. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР