Работодателските организации, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели

...
Работодателските организации, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели
Коментари Харесай

Работодатели са срещу спасяването на ТЕЦ Марица Изток 2

Работодателските организации, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов против решението на Народното събрание, което цели спасяването на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ".

Според представителите на бизнеса решението на Народното събрание утърждава непазарни практики от времето преди 1989 година Той е срещу европейските практики и ще докара до забаявне на икономическия напредък на страната. " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " ще работи на непазарна цена. Това ще коства на фонд " Сигурност на електроенергийната система " в годишен проект над 150 млн. лв., което ще се заплати от потребителите през закрепената съставния елемент от крайната цена на електрическа енергия, наречена " Задължение към обществото ". Това ще увеличи в допълнение цената на електрическата енергия, настояват от бизнеса.

Според АОБР централата, получавайки " пари наготово " не се стреми да си усъвършенства разноските. Работи с 50% от потенциала си и не се стреми да усъвършенства така и така раздутата бройка на личния състав. В края на 2019 година централата има близо 2400 чиновници, при конфигурирана мощ от 1620 МВ. За съпоставяне в " КонтурГлобал Марица изток 3 " работят малко над 400 чиновници, при конфигурирана мощ от 908 МВ, а в " Ей и Ес 3С Марица изток 1 " при мощ от 690 МВ има близо 380 заети. За тази неефективност на държавната Топлоелектрическа централа заплащат всички консуматори в България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР