Rаботодателски организации и синдикати излязоха на протест срещу високите цени

...
Rаботодателски организации и синдикати излязоха на протест срещу високите цени
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати на протест заради скъпия ток, блокираха центъра на София

Rаботодателски организации и синдикати излязоха на митинг против високите цени на електрическата енергия на свободния пазар. Те се събраха в триъгълника на властта в София.

Блокирани са булевардите " Цар Oсвободител и " Дондуков ". Очаква се част от протестиращите да влязат малко след началото на митинга, който стартира тъкмо в 12:00, на среща с премиера Стефан Янев.

Снимки: Пламен Стоименов, Труд



Работодатели и синдикатите желаят прекъсване на " бездействието на изпълнителната власт във връзка с цената на електрическата енергия на " свободния " пазар, неотложно компенсиране на всички консуматори, които получават електрическа сила от този пазар, ангажиране на способени специалисти в виновните институции, които да предложат и осъществят спомагателни ограничения за ограничение вредите за българската стопанска система от скока на цените на тока и другите енергоносители.



Протестът е подсилен от Асоциацията на индустриални капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Съюза за стопанска самодейност (ССИ), КНСБ и КТ " Подкрепа ".



" Енергийният пазар се разпада. Някой би трябвало да се намеси и това е страната. По целия свят е по този начин. Държавата би трябвало да се намеси, с цел да възвърне естествената търговия на естествени цени. В момента нямаме естествен пазарен вид. Училища, лечебни заведения, културни институции, железопътният и градски превоз – всички са пострадали ", съобщи представител на Сдружението на заведенията в България. " Всичко това стига до нашия джоб. Пряко и непряко. Няма по какъв начин да поносим да минат избори и нов бюджет да пристигна. Отиваме в този момент при господин Янев да чуем какво ще каже той по въпроса, какъв пакет от ограничения ще предложи " прибавиха още от СЗБ.




Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР