Работодателите задължително трябва да дезинфекцират работните места най-малко два пъти

...
Работодателите задължително трябва да дезинфекцират работните места най-малко два пъти
Коментари Харесай

Сачева нареди: Пропускателен режим и дезинфекция на работните места 2 пъти дневно

Работодателите наложително би трябвало да дезинфекцират работните места минимум два пъти през работния ден, както и да основат организация на работа, която да ограничи до най-малко директните контакти сред служащите и чиновниците в предприятието. Това са част от ограниченията за предварителна защита на риска от разпространяване на COVID-19, които се вкарват със заповед на общественият министър Деница Сачева. Те ще важат до анулация на въведеното на 13 март изключително състояние.

Работодателите се задължават да вкарат пропускателен режим , който да подсигурява, че на територията на предприятието няма да бъдат позволени служащи и външни лица, които имат признаци на остри заразни болести.

Задължително е и обезпечаването на нужните условия за съблюдаване на персонална хигиена на работещите , както и на персонални и групови средства за отбрана на личния състав.

При потребление на длъжностен превоз е належащо дезинфекциране и проветряване на транспортните средства след всеки курс .

Работниците и чиновниците с грипоподобни признаци би трябвало да бъдат краткотрайно отстранени от работа . Същата мярка се ползва и при положение, че те не употребяват предоставените им персонални защитни средства.

Изпълнението на всички ограничения от заповедта би трябвало да се обсъдят в Комитетите/Групите по условия на труд в предприятията, а в предприятията с по-малко от 5 работещи – с всички служащи и чиновници. Изпълнението на заповедта ще се управлява от Главната ревизия по труд .

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР