Работодателите в Съединените щати са открили 224 000 работни места

...
Работодателите в Съединените щати са открили 224 000 работни места
Коментари Харесай

Американската икономика отново поднесе изненада – бизнесът в САЩ прибавил 224 хил. работни места през юни

Работодателите в Съединените щати са разкрили 224 000 работни места предишния месец, което е сигнал за устойчивостта на стопанската система след едно десетилетие напредък, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на труда заяви, че солидното нарастване на новооткритите работни места се случва след слабия напредък на индикатора през май, когато бяха добавени 72 000 нови работни места.

Анализаторите чакаха през юни бизнесът да прибави 160 000 работни места, отбелязва Франс прес.

Значителният брой новооткрити работни места през юни може да е сигнал, че работодателите подценяват терзанията, свързани с по-слабия международен стопански напредък и отшумяващите изгоди от намаляването на налозите в страната.

Равнището на безработица се е повишило до 3,7 % през юни по отношение на 3,6 на 100 през предходните два месеца, защото повече хора са почнали да търсят работа, осведоми Българска телеграфна агенция.

Данните за забележителния брой новооткрити работни места могат да усложнят взимането на решение от Управлението за федерален запас на Съединени американски щати по-късно този месец дали да намали главните лихви, с цел да поддържа стопанската система. Повечето вложители чакат понижаване на лихвите.

Почасовата отплата бележи напредък от 3,1 на 100 на годишна основа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР