Работодателите поискаха незабавни оставки заради високата цена на тока за

...
Работодателите поискаха незабавни оставки заради високата цена на тока за
Коментари Харесай

Работодателите беснеят и искат оставки заради скъпия ток

Работодателите желаеха незабавни оставки поради високата цена на тока за промишлеността. Те заплашиха с радикални дейности, в случай че не бъдат заменени управленията на БЕХ, Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 и енергийната борса.
Четирите най-големи работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ явно са гневни, излиза наяве от тяхна позиция, публикувана до медиите.
Бизнес обединяванията са безапелационни, че няма да търпят " да се ограбва трудът на служащите им " и предизвестяват, че са подготвени да подхващат " всички разрешени от закона радикални дейности ", с цел да защитят ползите на членовете си.
" Бедна България се е докарала до там, промишлеността й да заплаща от 20 до 50 на 100 повече за електрическа енергия от съперниците си в Европа ", оплакват се от бизнеса. За скъпия ток те упрекват " некадърното и/или корумпирано ръководство на БЕХ, Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " и БНЕБ ".
" Поредният връх на цинизма и незаконното равнодушие бе доближат в неделя, 9 февруари 2020 година, когато цената в България беше не просто най-висока в Европа, а над ДВА пъти по-висока от междинната в Европа и над 40 пъти по-висока от тази в Германия! ", се показва в декларацията.
Тонът на написаното е в още по-груб и застрашителен жанр даже от вчерашния ядосан статус на ръководителя на КРИБ Кирил Домусчиев, осъдителен фрапантно по-скъпия ток у нас.
" Как ще ги стигнем германците?! Каква да ни е промишлеността и мисли ли някой за нея? Или приоритет е единствено спасяването на новия Кремиковци - " Топлоелектрическа централа Марица Изток 2? ", написа Домусчиев в профила си във Фейсбук.
Вчерашната цена на електрическата енергия у нас беше доста по-висока и от тази в останалите страни от Централна и Източна Европа.
Днес управляваното от КРИБ обединяване на работодателските организации гневно атакува държавните енергийни структури. Според него БЕХ употребявал монопола си, с цел да ръководи енергийната борса във щета на българската промишленост и българската стопанска система. Действията на БЕХ били във щета на България.
" Топлоелектрическа централа Марица Изток 2? " съзнателно натрупала загуби, а поради неприятното ръководство на енергийния бранш страната ни се трансформирала от експортьор във вносител на ток.
" Работодателските организации неведнъж са посочвали пороците на системата, от които се възползват енергийните олигарси на прехода, прекрачвайки постоянно Закона в собствен интерес и в ущърб на цялото общество ", напомнят те и приканват за незабавни оставки в БЕХ, Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " и БНЕБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР