Работодателите не подкрепиха проектозакона за хората с увреждания в Националния

...
Работодателите не подкрепиха проектозакона за хората с увреждания в Националния
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП в спор: Ощетени ли са хората с увреждания от новия закон

Работодателите не поддържаха проектозакона за хората с увреждания в Националния съвет за тристранно съдействие. Те са срещу наложителните квоти за назначение на хора с увреждания в частния бранш. Имат ли право работодателите и какво ще се случи със законопроекта -темата в " Още от деня " разясниха депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия Светлана Ангелова и Георги Гьоков.

Правителството пое задължения с твърди политики за хората с увреждания. Нормално е работодателите да са срещу, само че съгласно мен квоти би трябвало да има, тъй като е доста значима интеграцията на хората с увреждания в обществото, съобщи Ангелова. Според Гьоков обаче, ръководещите са се забавили цели две години с приемането на законодателни промени за хората с увреждания.

Двамата депутати влязоха в изострен спор по отношение на компромиса по текстовете, реализиран след редица работни срещи и групи с присъединяване както на представители на общественото министерство, по този начин и на протестиращите майки на деца с увреждания.
Георги Гьоков, зам.-председател на обществената комисия в Народно събрание, Българска социалистическа партия: Хората с с увреждания се тормозят от самостоятелната оценка, от това че може да им бъдат отнети права.Светлана Ангелова, зам.-председател на обществената комисия в Народно събрание, ГЕРБ: Няма такова нещо, майките на деца с увреждания са подписали проект за деяние с съответни периоди и ограничения, и този закон оптимално приближава техните претенции.
Защитава ли Българска социалистическа партия работодателите и какъв би трябвало да бъде оптималният предел на обезпечаване - вижте цялата полемика във видеото!
 Тристранният съвет разиска Законопроекта за хора с увреждания Тристранният съвет разиска Законопроекта за хора с увреждания
Работодателите не поддържаха проектозакона за хората с увреждания в Националния съвет за тристранно съдействие. Те са срещу наложителните квоти...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР