Работниците в Автомагистрали - Черно море в Шумен ще продължат

...
Работниците в Автомагистрали - Черно море в Шумен ще продължат
Коментари Харесай

Автомагистрали - Черно море продължават с протестите

Работниците в " Автомагистрали - Черно море " в Шумен ще продължат с митинга си в сряда, от 10:00 ч., пред постройката на регионалната администрация в града, съобщи БГНЕС.

В петък те ще излязат още веднъж на пътния възел на Автомагистрала " Хемус " край с. Белокопитово, а сътрудниците им от Русе и Бургас - ще стачкуват в двата града. Това взеха решение на заседание служащи на компанията пред административната ѝ постройка в Шумен.

" Винаги сме заявявали, че митингите ни не са политически. Имаме единствено стопански претенции - да ни бъдат платени над 36 млн. лв., които ни дължи страната, само че да ни бъдат платени всичките ", сподели пред присъстващите Господин Янков, ръководител на синдикалната организация във компанията.

" Деловодителки в Министерството на районното развиване и благоустройството ни увериха в петък, че през днешния ден ще получим писмо от Министерски съвет ", посочи той, само че изрази подозрение, че такова ще има.

" Имаме информация от съвсем всички пътностроителни компании в страната, които ни се обаждат, с цел да ни кажат, че ни поддържат, че най-вероятно ще се включат в митинга на разнообразни места в България ", заяви Петя Стоянова, финансов шеф и секретар на синдикалната организация във компанията.

По думите ѝ повече от 100 служащи на " Автомагистрали - Черно море " са напуснали от април насам.

" Имаме предизвестие за прекъсване на тока, газта ни е спряна, телефоните ни също ще бъдат спрени. Доставчиците ни на битум и горива са спрели да ни обслужват, а тъй като нямаме дизелово гориво за колите, евентуално ще спрем и производството на бетон, тъй като няма с какво да го транспортираме ", добави Стоянова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР