Работници започнаха стачки в газовите инсталации на Шеврон в Западна

...
Работници започнаха стачки в газовите инсталации на Шеврон в Западна
Коментари Харесай

Работници на Шеврон стачкуват в газови инсталации в Австралия

Работници започнаха стачки в газовите съоръжения на " Шеврон " в Западна Австралия, оповестиха от профсъюза, като заплашиха главен индустриален водопровод, който изпомпва пет % от международните ресурси на полутечен природен газ, съобщи Агенция Франс Прес.


Новината за предстоящите стачки разтревожи международните пазари на газ през последните седмици, като докара до скок на цените, а преди този момент представителите на профсъюза заплашиха да " блокират " активността на компанията.

Работниците трябваше да изоставен работа през вчерашния ден, само че се съгласиха на пауза, откакто австралийският промишлен арбитър се намеси, с цел да посредничи в договарянията в последната минута.

Офшорният алианс, който съставлява служащите на Шеврон, обединени в синдикати, съобщи, че международният енергиен колос " най-сетне ще се изправи пред деня на разплатата ".

" Шеврон, играта стартира ", се споделя в изказването на организацията и се прибавя, че оборудванията ще бъдат " затворени ", в случай че нямат " способен личен състав ".

Говорителят на профсъюза Брад Ганди прикани компанията да смекчи позицията си и " да продължи да прави милиарди долари от износа на австралийски газ ".

Според представителите на профсъюза стачните дейности постепенно ще ескалират през идващите седмици, като ще обзет 500 чиновници и ще включват " настоящи прекъсвания, забрани и ограничавания ".

" Шеврон " съобщи, че " ще продължи да подхваща ограничения за поддържане на безвредни и надеждни интервенции при положение на спиране на работата в нашите уреди ".

" За страдание, след многочислени срещи и помирителни съвещания... оставаме разграничени по основни условия ", се споделя в изказване на представителя, изпратено минути преди началото на стачката. " Бяхме известени, че стачните дейности ще стартират през днешния ден. "

Въпреки че Европа значително е попълнила запасите си от газ, нарушени от войната в Украйна, съществуват опасения, че по-нататъшни спирания, съчетани със мощното търсене в Азия, могат да доведат до ограничение на доставките.

Австралийската банка ANZ разгласи, че международните газови пазари са " на ръба ", защото крайният период на стачката наближава.

Миналата година стачните дейности на австралийския личен състав на кораба " Прелюд " на " Шел " продължиха 76 дни и доведоха до загуба на доходи за към 650 млн. $.

Офшорният алианс съобщи, че ескалиращите стачки в оборудванията на Chevron в Западна Австралия могат да костват на компанията " милиарди ".

" Шеврон " е един от двата огромни производителя на природен газ в Западна Австралия, дружно с " Woodside Energy ".

Двете компании обезпечават повече от 15% от интернационалния експорт на природен газ.

С потенциал за произвеждане на повече от 15 млн. тона природен газ всяка година, " Шеврон " е изключително горда с газовата апаратура " Gorgon ", която разказва като " един от най-големите планове за полутечен природен газ в света ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР