Работници от оръжейните заводи край Лясковец протестираха срещу винетните такси,

...
Работници от оръжейните заводи край Лясковец протестираха срещу винетните такси,
Коментари Харесай

Винетки изкарват служители в оръжейни заводи на протест

 Работници от оръжейните фабрики край Лясковец стачкуваха против винетните такси, които заплащат с цел да стигнат до работните си места. Мирният митинг се състоя в центъра на Лясковец.

Исканията са да бъдат освободени жителите на града и на селата към общинския център от задължението за заплащане на винетна такса, сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Георги Димитров, ръководител на районния профсъюз " Защита ". 

Той посочи, че в двата завода " Аркус " и " Армако " работят над 2500 души. Разстоянието, което би трябвало да изминат с персоналните си коли е половин километър за което заплащат наложителна винетна такса, предава Българска телеграфна агенция. 

Той акцентира, че и двете предприятия се намират на административен адрес ул. " Васил Левски " 219, което се води основната улица на община Лясковец, а това е още едно съображение винетнтите такси за този пътен сектор да отпаднат.

Ръководството на Община Лясковец е изпратило питане до АПИ винетната такса за половинкилометровата права да бъде отстранена. Срокът в който би трябвало да стане ясно дали настояването ще бъде почетено е до 5 март. 

Ако отговорът от Министерския съвет и АПИ е негативен, уредниците плануват ефикасни протестни дейности със затваряне на пътя София-Варна. Такъв отговор ще тълкуваме като разделяне сред огромните градове и дребните общини, показаха уредниците на митинга. 

" Освободени от винетни такси са пътни сектори към София, Варна, Пловдив, само че останаха Габрово, Троян, Лясковец, Свищов и други дребни общини, което не е заслужено ", означи Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР