Работници на два завода за втечнен природен газ на американската

...
Работници на два завода за втечнен природен газ на американската
Коментари Харесай

Започна стачката в два австралийски завода за втечнен газ на Chevron

Работници на два завода за полутечен природен газ на американската нефтена и газова компания Chevron Corp. в Западна Австралия започнаха стачка, заради провала на договарянията с компанията, оповестява MarketWatch. Първоначално стачката трябваше да стартира на 7 септември, само че беше отсрочена за един ден за спомагателен кръг от полемики.  

Заводите Wheatstone Downstream и Gorgon LNG  представляват към 6-7% от международните доставки на полутечен природен газ.  Chevron преговаряше добросъвестно, само че не съумя да одобри настояванията, сложени от служащите, подчертаха от петролната и газова компания. Стачниците предвиждат временно спиране на работата.

Пълномащабният митинг, който ще сковава активността на  двата завода, е плануван за 14 септември и ще продължи две седмици. Частичната стачка, която стартира през днешния ден, е по-вероятно ориентирана към основаване на разноски за Chevron и към момента няма да има доста влияние върху индустриалния развой, сподели анализаторът на Credit Suisse Саул Кавоник. Перспективата за спиране на бъдещите доставки на полутечен природен газ обаче рискува да ускори конкуренцията сред купувачите и към този момент докара до повишаване на  борсовите цени на  газа в Европа и Азия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР